В последния доклад на Коалицията за премахване на бедността откъм

...
В последния доклад на Коалицията за премахване на бедността откъм
Коментари Харесай

Близо 5000 британци са замръзнали до смърт миналата година заради разходите за отопление

В последния отчет на Коалицията за унищожаване на бедността откъм гориво се твърди, че близо 5 000 души са умряли в Обединеното кралство през миналата зима заради това, че са живели в студени и влажни жилища, защото не са могли да си разрешат възходящите разноски за сила.   

Коалицията предизвестява, че внезапното увеличение на броя на смъртните случаи акцентира нуждата от модернизиране на жилищния фонд в Обединеното кралство и от използване на ограничения за понижаване на сметките за сила.  

Коалицията за унищожаване на бедността с горива включва, наред с други, Грийнпийс, WWF, Зеления алианс, организацията " Спасете децата " и Age UK. Междувременно в изследване на акцията " Топло през тази зима " се отбелязва, че смъртните случаи през зимата се усилват, когато температурата в Обединеното кралство падне под четири градуса по Целзий.

Според Саймън Франсис, координатор на Коалицията за унищожаване на бедността с гориво, 8,3 милиона възрастни в Обединеното кралство живеят в неприятно изолирани, студени и влажни домове, а с понижаването на температурите изискванията се трансформират от неуместни в " напряко рискови ".  

" Докато семействата се борят, министрите седят със скръстени ръце и оставят въпроси на живот и гибел на случайността. Вместо да вземат ограничения във връзка с сметките за сила, те разрешиха на енергийните компании да стартират още веднъж да употребяват съдилищата, с цел да принудят семействата да преминат на предплатени електромери, и в този момент изключиха промяната на енергийните цени, с цел да оказват помощ на най-нуждаещите се ", сподели той пред Euronews.

Междувременно специалистите предизвестяват, че в случай, че сметките за сила ще останат надалеч над равнищата отпреди пандемията през тази година и по-късно, сходни рискове за здравето се чака да се запазят и през тази зима след поредност от студени интервали.   

Коалицията разкритикува английското държавно управление за неналичието на " смислени " дейности за подкрепяне на семействата, които се борят с нарасналите енергийни цени. Експертите означиха, че длъжностните лица " избират да играят политика с нелепия законопроект за лицензиране на добива на петрол и газ, който няма да направи нищо за възстановяване на енергийната сигурност или за понижаване на сметките ".   

" Силно сме обезпокоени от степента на индиферентност на държавното управление към благосъстоянието на по-възрастните хора в миг, когато температурите падат много под нулата ", съобщи Ян Шорт, общоприет секретар на Националния пенсионерски конвент, който е част от акцията " Топло тази зима ".  

Докладът на обединението също по този начин порицава държавното управление на Обединеното кралство за отхвърли му да сътвори скица за " помощ за погашение " на задълженията за сила, както и за нежеланието му да приложи препоръчаната изключителна енергийна цена, целяща да понижи сметките за сила на уязвимите семейства.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР