В последния анализ на Института за футболни изследвания се посочва,

...
В последния анализ на Института за футболни изследвания се посочва,
Коментари Харесай

Челси хвърли 2 милиарда евро за трансфери за 10 години

В последния разбор на Института за футболни проучвания се показва, че цели 14 клуба са похарчили над милиард евро за подсилвания през последното десетилетие.

Първи в листата е Челси, който през последните 10 години е вложил 1,8 милиарда евро в нови имена в тима, а незабавно след клуба от „ Стамфорд Бридж “ с няколко милиона по-малко са Барселона и Манчестър Сити. На четвърто място с 1,7 милиарда е Манчестър Юнайтед, а пети с милиард и петстотин милиона е Ювентус.

Зад челната петица е Пари Сен Жермен с 1,4 милиарда, до момента в който Реал Мадрид е похарчил с 200 млн. по-малко.Сред първите 10 с вложения от 1,1 милиарда евро са Ливърпул, Арсенал и Атлетико Мадрид, до момента в който с няколко милиона над магическата граница са още Тотнъм, Интер, Монако и Евертън.

Анализиран е и салдото на вложените и извоюваните пари от прехвърляния, като с максимален минус е Манчестър Юнайтед, чийто негативен баланс е 1,2 милиарда евро, до момента в който минусът на Манчестър Сити е 902 милиона, а на трето място е Пари Сен Жермен със загуба от 868 милиона евро.

Барселона, Арсенал, Челси, Уест Хем и Ювентус също имат загуби от над половин милиард през последното десетилетие.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР