В последните си дни като министър на икономиката лидерът на

...
В последните си дни като министър на икономиката лидерът на
Коментари Харесай

Нинова смени шефовете на НИТИ Казанлък с партийни кадри


В последните си дни като министър на стопанската система водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е сменила и управлението на НИТИ Казанлък с партийни фрагменти, излиза наяве от информация в Търговския указател.

НИТИ Казанлък е държавно оръжейно дружество под шапката на Държавната консолидационна компания (ДКК), чийто принципал е Министерството на стопанската система.

Преди промяната на шефовете на НИТИ Казанлък, Нинова в профил управленията на " Кинтекс " и ВМЗ Сопот с правилни партийни фрагменти.

В следствие уволненият от Нинова ръководител на директорския ръб на ВМЗ Сопот Никола Стоянов стана длъжностен министър на стопанската система.

При предаването на властта в Министерството на стопанската система Нинова означи, че особено тя е имала достойнството да бъде заменена от човек, който е уволнила. " Можеше президентът да прояви повече въображение, да назначи да вземем за пример господин Михайлов от " Кинтекс ", против него най-малко има две каузи, против господин Стоянов има единствено инспекция ", сподели още Нинова.

Именно уволненият началник на " Кинтекс " Александър Михайлов в писмо до медиите заяви за следващите рокади, подхванати от Нинова в последните дни на нейното ръководство като министър на стопанската система.

Рокадата в НИТИ

Решението за освобождението на 3-членния управителен ръб на НИТИ Казанлък е взето на 28 юли от Съвета на шефовете на ДКК.

Тогава предварително са прекъснати договорите на Делян Начев, Стефан Колев и Кристина Цветкова, които влязоха в Съвета на шефовете на НИТИ Казанлък през ноември 2020 година и през март 2020 година

На тяхно място са назначени Румяна Друмева, Константин Радонов и Борислав Ангелов, демонстрират оповестените документи в Търговския указател. Вписването на измененията към момента не е направено защото се изчаква 3-дневния период.

Мандатът на новоназначените Друмева, Радонов и Ангелов се дефинира до осъществяване на конкурс за избор на членове на Съвета на шефовете.

Новоизбраният Съвет на шефовете на НИТИ организира съвещание още на идващия ден, на което избира Борислав Ангелов за ръководител на директорския съвет, Константин Радонов за негов заместник-председател, а Румяна Друмева е избрана за изпълнителен шеф на НИТИ.

Новият изпълнителен шеф на НИТИ Казанлък Румяна Стоянова Друмева е ръководител на локалната организация на Българска социалистическа партия в града. Тя е и общински консултант от левицата. По телефона за Mediapool тя изясни, че към момента не е встъпила в служба, тъй като не е подписала контракта за ръководство на НИТИ Казанлък. 61-годишната Румяна Друмева има висше икономическо обучение. Член е на настоятелството на фондация " Васил Самарски ", която е учредена в края на 2021 година

Лице с името Борислав Николов Ангелов е било в политическия кабинет на Корнелия Нинова, до момента в който тя беше министър на стопанската система, демонстрира информация на уеб страницата на Министерството на стопанската система и промишлеността.
47-годишният Борислав Ангелов е политолог. В деня на промяната на властта той разяснява, че " Анти Нинова " държавно управление цели да унищожи или овладее Българска социалистическа партия ". Борислав Ангелов не отговори на позвъняванията и SMS-ите на Mediapool.

Константин Димитров Радонов е бил съучастник в три компании, само че с днешна дата няма присъединяване в нито една, демонстрира инспекция в Търговския указател.

Двоен растеж на продажбите регистрира НИТИ през 2021 година

Научно-изследователският софтуерен институт (НИТИ) ЕАД е основан през 1962 година за създаване и изпитване на военни произведения.

С днешна дата държавното сдружение създава, създава и изпитва отдалечени взриватели, светеща парашутна цел, осветителна авиобомба, патрони, ловни оръжие и други. НИТИ Казанлък прави още тествания на муниции на осколъчност, на ракетни мотори и на налягане на разнообразни типове балистични системи.

В производството на осветителни бомби и цели НИТИ Казанлък заема 100% от пазарния дял за Министерството на защитата и над 80% на страни от Северна Африка и Сърбия.

За 2021 година НИТИ регистрира двоен растеж на продажбите на специфична продукция, като приходите му възлизат на близо 4.4 млн. лева Това става от годишния финансов доклад на компанията. Разходите на сдружението обаче също са огромни и то регистрира минимална облага от 65 хиляди лева, като година по-рано е било на загуба от 11 хиляди лева

Изпълнителният шеф на НИТИ Делян Начев през предходната година е получил бруто 135 105 лева, което е заплата от над 11 200 лева месечно, демонстрира финансовият доклад на сдружението.

Според него през актуалната година сдружението се е съсредоточило върху производството на заряди за мини и ловни карабини, както и други произведения.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР