В последните седмици ни заливат няколко скандала – с произвеждането

...
В последните седмици ни заливат няколко скандала – с произвеждането
Коментари Харесай

Нинова към Борисов: Всички системи се разпадат, корупцията е ваша емблема

В последните седмици ни заливат няколко абсурда – с произвеждането на изборите, с водния режим в редица градове, проблеми със здарвната система, проблеми с болничните листове, корупционните кавги не стихват. Ще се окаже, че и тези които са се осигурявали за две пенсии, ще получат единствено една. Всичко това буди въпроси за ръководството на страната, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група.

Една рецесия се порушава с друга, трансферира се рецесията на слънцето, на неприятните, рецесиите не се вземат решение, а се замитат и това ги задълбочава. Вчера се оказа, че вашите министри са разбрали от медиите, че 315 000 българи бедстват с воден режим. Не единствено в Перник, а и в други градове. Решихте да уволнявате шефа на ВиК, само че има информация, че те са уведомили министерствата ежеседмично, предизвестили са и през април, и през август. Вашите министри явно са бездействали и не са взели съответните ограничения, съобщи Нинова.

Прокуратурата подхвана безводието в Перник

Всичко това повдига тематиката за ръководството на страната, тематиката за калинките. Сега, по време на водния режим в Перник, министърът, който дава отговор за това, е в отпуск. В отпуск беше и шефката на Национална агенция за приходите по време на хакерската офанзива, която сподели, че това е било тежко, само че доста добре премислено решение. Г-н министър председател, вие министър-председател на страната ли сте или шеф на летен лагаер за калинки в отпуск, обърна се водачът на Българска социалистическа партия към министър-председателя Бойко Борисов.

Случаят с попчиналото 3-годишно дете сподели още един път, че здравната система е в колапс. Колкото и пари да наливаме, в случай че няма промени, резултатът е този. Кризата с болничните листи, неспособността с това да се справите с проблемите там, ви докара до такава степен, че да желаете първият ден да не се заплаща от работодателите. Четвърто, пенсионната рецесия - ще се окаже че пенсионерите, които се обезпечават за две пенсии, ще получат по-малко от една. Няма го и Сребърният фонд го няма. Всички системи се разпадат, а корупцията е ваша емблема, уточни Корнелия Нинова.

Д-р Георгиева: Не системата, а заболяването умъртви Алекс

Вече 10 години играте танго – две напред и една обратно. Така беше и с тежките случаи в опазването на здравето – остраняване на шефове, заран е едно, вечер е друго. Така не се ръководи страна – напред-назад, потушавате краткотрайно проблемите, само че те се задълбочават. 10 години танго на премиера, 10 години разпад на страната. Не можете да избягате от отговостта, към този момент управлявате 10 години. Реалната картина е разпад на системите, изтощение да се решат въпросите, продължаващи обири. Никакви оставки надолу по веригата не могат да трансформират тези обстоятелства. Рибата се вмирисва откъм главата, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР