В последните осем години България има един шампион - Лудогорец.

...
В последните осем години България има един шампион - Лудогорец.
Коментари Харесай

Истинският път към Купата на България започва от днес

В последните осем години България има един първенец - Лудогорец. Но във втория по мощ шампионат за Купата на България конкуренцията е яростна и куп тимове завоюваха или първото си отличие въобще в историята, или секнаха дългогодишна суша.

Затова всички по-сериозни отбори гледат с тръпка към това съревнование, а същинският път към финала започва през днешния ден. Да, към този момент се изиграха предварителните кръгове, само че от този рунд се включват и отборите от efbet Лига, което прави борбите завързани.

В първия ден от 1/16-финалите ще забележим и първия искащ да завоюва оценката - ЦСКА. "Червените " имат привидно лесната задача да завладяват Горна Оряховица и да преодолеят локалния Локомотив, който не е изключително мощно представящ се във втория ешелон все още.

Но отборът на Люпко Петрович би трябвало да има обеца на ухото против представители от втория ешелон, тъй като единствено преди две години беше изработен за смях от различен Локомотив, само че софийския. Това се случи пред погледа на президента на клуба Гриша Ганчев, който се държеше невярващо за главата, когато отборът му падаше от бойките "железничари ".

Сега обаче подобен сюжет е малко евентуален. Сръбският деец на поста ще направи куп промени в състава си, с цел да може хем да даде отмора на титулярите, хем да види качествата на тези, които играят по-рядко в шампионата.

Очаква се той да пусне в игра млади момчета като Валентин Антов, Митко Митков и Иван Турицов. Шанс за изява като титуляр ще получи и "дълбоко замразеният " до неотдавна втори капитан на тима Рубен Пинто. Единствено Рафаел Енрике е навън с контузия.

Домакините пък към този момент оповестиха, че са отписали конкуренцията и ще заложат всичко на шампионата. Точно по тази причина успеха на "червените " наподобява в забрадка вързана, а дали в действителност ще е по този начин, ще разберем от 18:30 часа от директното предаване на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и на GONG.BG.

В днешната стратегия от шампионата има и още два мача. Те са от 16:00 часа, като в тях Кариана Ерден приема Царско село в единия, а в другия третодвизионният Ботев Ихтиман ще търси изненадата против елитния Черно море.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР