В последните месеци приложението за кратки видеоклипове TikTok продължава да

...
В последните месеци приложението за кратки видеоклипове TikTok продължава да
Коментари Харесай

Решението на Тръмп за TikTok

В последните месеци приложението за къси видеоклипове TikTok продължава да бъде все по този начин настоящо измежду интернет потребителите. Междувременно ориста му бе заложена на карта, най-много поради опцията да загуби големия американски пазар.
 TikTok, договорката с Microsoft и ще забрани ли Доналд Тръмп приложението на територията на Съединени американски щати
Неясното бъдеще на TIkTok

Ултиматумът на американския президент

В началото на август Доналд Тръмп даде 45-дневен период на ByteDance - компанията, която стои зад TikTok, да си откри американски покупател, в случай че не достъпът до приложението на територията на Съединени американски щати да бъде неразрешен. Причина бе, че китайският артикул се счита за опасност за националната сигурност на страната.

В последния ден преди приключването на ултиматума - събота, 19 септември, и след дълги договаряния американският държавен глава е дал своето утвърждение за договорката , с която американската компания Oracle става миноритарен притежател в новосъздадената TikTok Global.
 Снимка 497106

С това се анулира решението за възбрана на приложението на територията на Съединени американски щати , макар че ByteDance ще продължи да бъде мажоритарен притежател на TikTok. В договорката се включва и корпорацията WalMart, което прави Тръмп спокоен, че ще се постанова задоволителен надзор и няма да се позволяват пробиви в сигурността, предава CNN.
 TikTok, YouTube Shorts и по какъв начин платформата за видео шерване ще копира модела на късите видеа
YouTube пуска копие на TikTok

Защо ли не сме сюрпризирани

" Като част от тази договорка, Oracle ще бъде наш приближен снабдител на технологии, виновен за хостването на всички американски потребителски данни и за сигурността на обвързваните компютърни системи, с цел да подсигурява, че условията на националната сигурност на Съединени американски щати са изцяло изпълнени ", разясняват от TikTok.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР