В последните месеци, макар и с колебливо правителство, но с

...
В последните месеци, макар и с колебливо правителство, но с
Коментари Харесай

Борисов обеща пред ЕНП сигурни граници и пълна подкрепа за Фон дер Лайен

" В последните месеци, въпреки и с нерешително държавно управление, само че с доста мощен парламент, България, която разполагаше с стар вид руско въоръжение, е дала и помогнала на Украйна доста повече от огромните и богати страни в Европа . С муниции, с, с танкове, с артилерия ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред конгреса на Европейската национална партия (ЕНП) в Букурещ.

Той показа пред конгреса на ЕНП вътрешнополитическата обстановка в България и помощта, която страната ни е осигурила за Украйна във време на война.

Лидерът на ГЕРБ открои диверсификацията от съветски газ, нефт и нуклеарно гориво. Той уточни, че в идващите няколко месеца стартира строителство на две нуклеарни мощности.

Мога да изреждам още доста, само че през днешния ден със самочувствие мога да кажа, че се оправяме добре, посочи Борисов.
 България и Румъния не престават дружно битката за сухопътен Шенген
България и Румъния не престават дружно битката за сухопътен Шенген

Около тази позиция се сплотиха президентът Румен Радев и външният министър Румъния Луминица Одобеску

Той уточни, че единствено на 60 км от залата, където се организира конгресът, е " Дунав мост " 2, където с километри стои опашка от ТИР-ове.

" могат да отидат да видят каква екологична, антизелена среда съществува там, тъй като стотици водачи на ТИР-ове прекарват денонощия. Това не е XXI век. Това не е методът, по който да работи Европа ", безапелационен бе Борисов.

По негови думи, каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една страна, тя не би трябвало да ги взема решение през другите.

Борисов призна, че няколко години българската граница не е била надеждна граница на Европейски Съюз , само че посочи, че преди три години страната е имала нулева миграция.

Той даде обещание, че страната ни ще направи по този начин, че и австрийците, и европейците да бъдат сигурни в нашите граници.
 Борисов към този момент желае радикални промени в кабинета
Борисов към този момент желае радикални промени в кабинета

Възмутен е от дейностите на ПП-ДБ

По негови думи нито България, нито Румъния заслужават на мостовете непрекъснато да стоят живи хора.

На конгреса Борисов заявява и цялостна поддръжка за като ръководител на Европейската комисия.

" Сега е моментът, в този момент ни би трябвало мощен ръководител на Европейска комисия, мощен ръководител на Екологичен потенциал, през днешния ден би трябвало да гласуваме за Урсула фон дер Лайн. Урсула, нашата делегация на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще даде всичките си гласове за теб ", увери той.

Очаква се по-късно през днешния ден водачът на ГЕРБ да организира среща с канцлера на Австрия, на която главен акцент ще бъде Шенген и сигурността по границите на Европейския съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР