В последните месеци личните предпазни средства се превърнаха в необходимост

...
В последните месеци личните предпазни средства се превърнаха в необходимост
Коментари Харесай

Предпазват ли шлемовете от COVID-19

В последните месеци персоналните защитни средства се трансфораха в нужда освен за медиците, само че и за всички нас. Коронавирусът ни научи да вървим с маски съвсем на всички места, само че някои избират различен вид отбрана - тази на шлемовете .
 Blanc Mask, ексцентричната маска против вируси и замърсен въздух и триумфът й в Kickstarter
Маската на несигурното бъдеще

В какви времена живеем единствено

И изцяло предстоящо те също провокираха куп въпроси и подозрения дали и до какъв брой могат да ни предпазят от заразяване с COVID-19. Поредният отговор по тематиката идва от проучване на учени от японския Fukuoka University, оповестено в изданието

Изводите от него, илюстрирани и с видео, са следващото доказателство, че шлемовете не са толкоз вяра отбрана от ковид, а и от други вируси.
 Снимка 508948

Изследователите преглеждат придвижването на въздушния поток при кихане на разстояние от един метър и откриват, че при основаването на така наречен вихрови пръстени шлемът не може да ни защищити, в случай че под него не носим и маска .

Вихровият пръстен се генерира при изхвърляне на течност от кръговиден отвор, какъвто е нашата уста. Той улавя микроскопичните капчици и ги завихря по този начин, че могат да попаднат върху лицето ни отгоре на шлема или в профил . И всичко това се случва безусловно за секунда, предава.
 Маските, общуването, ораторството, езикът на тялото, силата на гласа и по какъв начин да сме безапелационни, когато сме зад маската
Как да сме безапелационни, когато приказваме с маска

Май не е толкоз елементарно

Tези научни изказвания са в поддръжка и на други - че защитният шлем не може да спре разпространяването на ковид от инфектиран човек , който е избрал този метод на отбрана. Затова, в случай че носим шлем, наложително би трябвало да е в композиция с маска - по този начин предпазваме и очите си и резултатът е двойно по-добър.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР