В последните години свикнахме с всеки изминал сезон нещо във

...
В последните години свикнахме с всеки изминал сезон нещо във
Коментари Харесай

Промените в правилника за сезон 2018 във Формула 1

В последните години свикнахме с всеки минал сезон нещо във Формула 1 да се трансформира... за положително или за неприятно. Преди няколко дни Люис Хамилтън съобщи, че ръководството на болидите следващата година ще бъде все една на рейс, само че пък имаше песимизъм и към новите по-големи гуми, които видяхме през януари. Догодина в действителност ни чака един ореол, малко по-строг правилник и 360-градусова приятност от най-бързия шампионат на планетата.


След като стана ясно, че от сезон 2018 във Формула 1 разрешените за потребление мотори ще намалеят от 4 на 3, се породиха терзания, че втората половина от акцията ще бъде изпълнена с санкции на стартовата решетка. Затова новите притежатели се пробваха да поправят и актуалната система за санкции, тъй че тя да бъде по-малко объркваща за феновете.

През 2017-а водачите получаваха нееднократно смесени санкции с над 10 места на стартовата решетка за потребление на нови съставни елементи от мотора. От в този момент нататък всеки водач с наказване в размер на 15 или повече места ще започва наложително финален, а в случай че това се отнася за повече от един водач, от голяма важност ще бъде повода за наказването – типът на заменения модул от пакета.

Освен това значимо изобретение в действие влизат и други промени:

Много е евентуално да настъпи смяна в графиците на надпреварите, с цел да бъдат в по-удобни часове в Съединени американски щати.

Демо надпреварите в остарели болиди ще бъдат провеждани единствено с гуми, направени особено за събитието.

Организаторите ще наблюдават още по-зорко дали тимовете не употребяват маслото като гориво.



Позициите на камерите, които към този момент ще бъдат 360-градусови, и тези на огледалата ще бъдат заменени поради новия детайл на болида – така наречен " ореол ".

Освен тези промени Световният Моторспорт Съвет на ФИА разгласи публично и календара за сезон 2018, който може да видите ТУК.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР