В последните години свикнахме да липсва ясно установена доминация в

...
В последните години свикнахме да липсва ясно установена доминация в
Коментари Харесай

След разочарованието на Уимбълдън: Швьонтек се завърна с победа пред родна публика

В последните години свикнахме да липсва ясно открита доминация в женския тенис, което докара до редица изненадващи шампионки и не се виждаше кой би могъл да поеме щафетата от сестрите Уилямс. Ига Швьонтек обаче не чака дълго, до момента в който даде отговор на този въпрос, печелейки шест следващи трофеи през сегашния сезон. Полякинята отвори разлика от близо 4 хиляди точки пред нейните преследвачки в международната класация и дълго изглеждаше като непобедима. Все отново ветеранката Ализе Корне сподели, че Швьонтек също е човек и спря серията ѝ от 37 поредни победи.

Изглежда въпросното проваляне не се е отразило изключително на международната номер едно, която се завърна на корта, с цел да взе участие на WTA 250 конкуренцията в родната си Варшава. Досега шампионката от Ролан Гарос не беше играла на сходно равнище пред родна аудитория и моментът наподобява извънредно подобаващ, защото по този метод ще може да се зареди с позитивна сила и да преглътне разочарованието от Лондон.

Днес локалната представителка не остави никакви шансове на своята сънародничка Магдалена Фрех, отстранявайки я с безапелационното 6:1 6:2 и по този начин откри място в осминафиналната фаза на шампионата, където ще премери сили с " щастливата губеща " Габриела Лий.

Разликата в класите беше осезаема още през цялото време и Фрех не можеше да противодейства на мощните удари от другата страна на мрежата. Топ поставената не се колебаеше да търси линиите при всяка една комфортна опция и с лекост завоюва откриващата част, откакто надви в последните пет гейма от нея.

Нещата не се трансформираха изключително във втория сет, въпреки че аутсайдерката задържа първите си две подавания. Впоследствие обаче Швьонтек още веднъж властваше на корта и не срещна никакви компликации по пътя към своя дебютен успех на родна земя в WTA Тура.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР