„В последните дни прокуратурата е образувала като на конвейер множество

...
„В последните дни прокуратурата е образувала като на конвейер множество
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Борисов има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор

„ В последните дни прокуратурата е образувала като на конвейер голям брой досъдебни производства, с които към този момент се пробва да спъва работата на Министерство на вътрешните работи... Г-н Борисов няма съображение да се притеснява, че някой ще го задържи под стража. На него не му е нужен имунитет на депутат, той има безспорен имунитет, тъй като има основния прокурор... Главният прокурор се обръща към министър-председателя с „ шефе “. Какво значи това? “. Това сподели пред БНР служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той акцентира, че службите на послушание на Бойко Борисов са ползвали необмислено и нелегално СРС.

„ Службите са били поставяни в такава срамна позиция, че не са могли да не дават, в това число сензитивна информация, даже единствено за негово прилагане... Убедих се, че огромна част от употребилите СРС са газили необмислено закона. Вероятно посредством угаждане на персонални, групови и политически ползи “.

В предаването „ Неделя 150 “ Рашков добави:

„ Надявам се за малко време да се възвърне държавността у нас. Не може всички да работят за един човек като в едно тоталитарно общество. Толкова проблеми е провокирал той, че ще би трябвало може би цялостен мандат на едно постоянно държавно управление да ги обясни “.

По случая с подслушванията вътрешният министър е упълномощил вътрешноведомствена инспекция и ще се ревизира работата на структурите, които са с права за СРС. „ Досега сходна инспекция в Министерство на вътрешните работи не е правена “.

„ Труден за решение въпрос е политиците да не се изкушават да употребяват Министерство на вътрешните работи за политически цели. Не бих могъл да кажа, че скоро това ще се реализира. Добре е политиците да не се намесват, да се съблюдава неутралитетът. По закон политически поръчки не могат да се извършват, друго е живият живот “.

Служебният вицепремиер има съображение да счита, че на тези избора обстановката ще е друга и изрази вяра машинното гласоподаване да даде причина за почтени избори.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР