В последните дни показваме с всичките си думи и действия,

...
В последните дни показваме с всичките си думи и действия,
Коментари Харесай

ИТН ще говори първо с партиите и тогава обявява кабинета

" В последните дни демонстрираме с всичките си думи и дейности, че безусловно осъзнаваме това, което лежи на нашите рамене ". Това сподели пред публицисти Ивайло Вълчев, определен за депутат в 46-ото Народно заседание в отговор на въпрос за готовността на Има Такъв Народ за вдишване на отговорността за сформиране на държавно управление.

Парламентарната група на " ИТН " /ИТН/ се събра в дребното НДК през днешния ден. По мотив срещата Вълчев бе сбит, че тя е " най-нормално виждане " на членовете на парламентарната група преди началото на новия парламент.

Вълчев, който е един от сценаристите в шоуто на Слави Трифонов отклони и журналистическите въпроси за бъдещия ръководител на Народното събрание, който би трябвало да бъде препоръчан от най-голямата парламентарна група, която след изборите на 11-ти юли е Има Такъв Народ, както и дали това ще е Ива Митева, която бе ръководител в 45-ото Народно събрание.

" Още на следващия ден след началото на съвещанието ще знаете това ", сподели Вълчев.

Той установи, че към този момент са си създали изводите и оттук нататък нещата, които би трябвало да бъдат обявявани в Народното събрание, ще бъдат обявявани там, а нещата които би трябвало да бъдат оповестени след диалог с другите парламентарни групи, първо те ще ги научат.

" Ние ще споделяме по метода, по който е дължим ", съобщи Вълчев и добави, че сигурно ще бъдат оптимално диалогични и отзивчиви.

Вълчев изясни, че на следващия ден поради значимостта на деня и неговия параден темперамент, най-вероятно единствено ще бъде конкретизирано, по кое време ще се случват диалозите с останалите парламентарни групи в състава на 46-ото Народно събрание за поддръжка на възможен предстоящ проектокабинет, излъчен от Има Такъв Народ.

Вълчев бе безапелационен, че името на новия министър-председател ще бъде оповестено там, където му е мястото.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Мика Зайкова, която се чака да открие първото съвещание и на 46-ото Народно събрание съобщи, че още не си е подготвила речта. " С избора, който направи българският народ, ни сподели доста тъкмо какво желае ", безапелационна бе тя и добави, че надписът " Съединението прави силата " продължава да е формулата за триумф.

" Изборът е демократична процедура, само че хайде да не прекаляваме с използването на тази процедура, да седнем и да си свършим работата. Да си структурираме Народното събрание, да си изберем държавно управление и да заработим за хората, тъй като те това чакат ", добави тя.

Относно името на новия ръководител на Народното събрание Мика Зайкова съобщи, че поддържа изцяло Ива Митева. По думите й тя е превъзходен правист. Пълна поддръжка за кандидатурата на Митева бе декларирана и от ръководителя на правната комисия в 45-ото Народно събрание Радостин Василев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР