В последните дни, около неговата премиера, имахме възможност в различни

...
В последните дни, около неговата премиера, имахме възможност в различни
Коментари Харесай

HUAWEI WATCH Ultimate: Истински шедьовър

В последните дни, към неговата премиера, имахме опция в разнообразни материали да споделим част от усещанията си за най-новия интелигентен часовник на Huawei, носещ името Ultimate. През последните години компанията се наложи като един от най-конкурентните производители на този тип технологии, само че запазената марка на китайската компанията бяха по-достъпните устройство. Тази пролет обаче, Huawei надмина всички упования, представяйки в действителност неповторимо устройство, която се отличава освен със своите характерности, само че и с необикновено точно качество на направа и материали, които на процедура до този миг сме виждали единствено в топ модели, започващи от цени като 10 хиляди евро. Не, Huawei Ultimate е много по-скъп от предходните разновидности на часовници от Huawei, само че е много по-достъпен от първокласните модели, макар, че както ще видите в това ревю – не им отстъпва по нищо.

HUAWEI WATCH Ultimate е ултра-флагманският смарт часовник на Huawei, който разкрива цялостния капацитет на компанията, както в дизайнерско, по този начин и в софтуерно отношение.  Независимо дали става въпрос за стилната му направа, опцията за гмуркане на 100 м, напълно новия режим за експедиции или първокласните лични уелнес тракери, часовникът излиза на върха като най-висококачествения смарт часовник на Huawei, пускан в миналото.

Часовникът хвърля непосредствено ръкавицата  на своя главен съперник – другия най-скъп на пазара Apple Watch Ultra и не инцидентно множеството експерти го съпоставят точно с него. Watch Ultimate има режим за гмуркане и подобен за експедиции, многолентов GPS, нов трети физически бутон, функционалност за следене обратно, нощен режим и режим на ниска консумация на сила.

Някои от най-важните неща, които можете да видите в телефона са
    Специалини функционалности за гмуркане и експедиции, в това число безвредни прекъсвания и напомняния за декомпресия.     Нов физически бутон, който потребителите могат да натиснат, с цел да преминат непосредствено в посочените режими за гмуркане и експедиция.     Циферблат за нощен режим, който слага яркооранжев текст на напълно черен декор, с цел да можете по-лесно да четете на мрачно.     GPS с две честоти.     „ Маркировъчни точки “, които ви оказват помощ да записвате точките на интерес и да намирате противоположния път, когато сте на пътека.     Персонализирано и „ интелигентно ръководство на зареждането “ за по-дълъг живот на батерията.     Допълнителна дълга каишка за гмуркане.

И макар че тези функционалности, ще са добре познати на всички притежатели на Apple с Ultra, безспорно би трябвало да кажем, че Ultimate на Huawei надскача устойчиво нещата. Това се вижда още от дизайна, който е доста по-близък до обичайните механични часовници. Има разлики и в спецификациите и материалите. Watch Ultimate да вземем за пример употребява „ корпус от течен метал на основата на цирконий “, за който се твърди, че е 4,5 пъти по-здрав и 2,5 пъти по-твърд от неръждаемата стомана. Той не е титаниев, за разлика от Ultra, само че намекът за изключителна издръжливост е същият. И двата имат нанотехнологични керамични рамки и сапфирено стъкло на LTPO OLED екраните. Имахме опция да изпробваме часовника в продължение на повече от седмица, за което време по този начин и не успяхме да изчерпим изцяло батерията му, което незабавно ни приказва, че положителната работа в това отношение, с която е прочут Huawei продължава  тук.

Външен тип и дизайн

Подходът на Huawei тук е доста забавен, като за него научихме повече дни преди представянето на модела от някои от неговите основатели. В компанията регистрират, че механичните първокласни и умните часовници съществуват настрана в две разнообразни сфери, поставяйки потребителите пред алтернативата кое от двете да изберат – грациозен аксесоар за ръката, който впечатлява от пръв взор, или удобен сателит за разнообразни действия. Huawei взема решение да сплоти тези две неща в Ultimate kato сплотява най-хубавото от двата свята. Tой е планиран с висококачествени материали и фина направа. Дизайнът е безусловно премиум и това персонални както на пръв взор, по този начин още повече и на досег.

На пазара моделът ще се предлага в две разнообразни версии с диаметър на корпуса 48.5 мм,, които имат и друга цена и на процедура се пробва да задоволи желанията на два вида консуматори на такива устройства.  Версията Ultimate Voyage Blue е основана, „ с цел да въплъти силата на свирепите морета “, както я дефинират основателите ѝ Тя идва с тъмносиня керамична рамка.

Смарт часовникът е въодушевен от формата на платноходка, а „ морският “ външен тип се добавя от извънредния дизайн на циферблата, който възприема концепцията за дълбокия наследник океан, като фонът е синя карта. На него са изобразени и 24 огромни града в 24 часови зони. Моделът се отличава и със своята железна каишка, която ми придава съгласно мен много по-стилен тип. В комплекта обаче имате и гумена, която може би ще е по-удобна за спорт, а също така имате и по-дълга гумена каишка, която можете да употребявате непосредствено върху костюм за гмуркане.

Другата версия е тази, които имахме ние а тест. HUAWEI WATCH Ultimate Expedition Black edition съгласно основателите си е основан за смелчаците, които обичат дивата природа и разходките навън, които обичат да си цапат ръцете и да излизат отвън зоната си на комфорт. Лекият му, обсидианов корпус е направен от еднокомпонентен керамичен пръстен с тахиметър, декориран с логото на серията в алено. Безелът е леко издигнат над главния циферблат, което трансформира часовника в същински компас, задаващ на притежателите си вярната посока постоянно, когато е належащо. Тук циферблатът е планиран по този начин, че да прилича звездното небе и течащите реки, осигурявайки на потребителите чувство за премеждие даже по време на всекидневно носене или в професионална среда. На него също са изобразени и 24 огромни града в 24 часови зони.

И двете версии, за разлика от всички други часовници до този миг са основани от първокачествен течен метал на основата на цирконий, който със своето впечатляващо съответствие сред издръжливост и тегло, нормално е непокътнат единствено за най-мощните първокласни и скъпи обичайни механични часовници. За разлика от множеството метали и материали, употребявани за смарт часовници, течният метал на основата на цирконий не се деформира елементарно при нагряване, резервира висококачествения си железен искра и предлага несравнима устойчивост.

На процедура като човек, който е имал допир с всички модели на Huawei безспорно би трябвало да отбележа, че разлика се усеща. Корпусът в действителност е по-различен на досег – почтено казано дали е по-здрав нямах опция да тествам, само че е реалност, че за две седмици на китката ми по часовника не се появиха никакви драскотини или недостатъци, макар че леки удари естествено не липсваха. Каишката също е друга.

Тя е от хидрогениран нитрилен каучук (HNBR), който също постоянно се употребява в обичайните първокласни часовници. Материалът има отлична резистентност на масла, противоизносни и водоустойчиви свойства, както и висока здравина на опън, която го защищава от скъсване и разкъсване при удължение. Гъвкавата му структура и еластичността му го вършат лек (с 30% по-лек от флуоро-каучука) и комфортен за кожата при носене, който се употребява при другите часовници.

Екранът също има огромно значение за външния тип, само че на него ще спрем вниманието си по-късно. Впечатление обаче вършат трите бутона, които при всички модели на Huawei много бяха два. Те са си тук и работят по общоприетия метод, като горния се върти като конка и позвлява навигация в менюто, а долният ви води в спортните режими, на които ще се спрем също по-късно.

Новият бутон за който се намира на 10 часа  позволява на потребителите неотложно да получат достъп до режим Експедиция. Докато режимът за гмуркане е в  потребление, потребителите могат също по този начин да употребяват бутона за помощ, с цел да нулират междинната дълбочина или да превключват типовете газ, когато употребяват режимите за гмуркане. Добрата вест тук е, че в случай че не го употребявате, той няма да ви пречи. Нося часовника на дясната си ръка и бутонът не ми попречи на естествените ежедневни дейности по никакъв метод.

Екран

Дисплеят на Ultimate е страховит и в композиция с фоновете (watch faces) основава от време на време в действителност усещане за механично устройство поради яркостта си от 1000 нита и яснотата си. Размерът му е 1,5 инча в диамтър, а самият вид на екрана е AMOLED с нискотемпературен поликристален оксид (LTPO) и резолюция 466×466 с висока периодичност на освежаване сред 1 и 60Hz. Покритието е от  сапфирено стъкло, което също по този начин е изцяло ламинирано и стабилно на изхабяване. В момента HUAWEI WATCH Ultimate е най-големият LTPO екран в промишлеността.

Функции за следене на здравето

Часовникът още веднъж може да бъде употребен изцяло пълноценно за следене на здравето. HUAWEI WATCH Ultimate дава на потребителите данни за околната среда навън в действително време, като да вземем за пример надморска височина, барометър с предизвестие за стихия, изгрев и залез, лунна фаза и прилив.

Освен това можете да получите достъп до здравните си индикатори, като увещание за ниско наличие на О2 в SpO2, увещание за висок сърдечен темп, сърдечен темп за възобновяване, които са извънредно значими индикатори по време на натоварващи действия.

В часовника много тъкмо можете да извършите своя електрокардиограмата (ЕКГ), която е един от най-използваните способи за клинично проучване. Самото премерване се прави изклщчително елементарно и дава точни рзултати, които въпреки всичко нямат искания да заменят визитата ви при лекат, само че въпреки всичко – имат его посточнно като опция на ръката си.

Спортни функционалности

Часовникът идва с над 100 режима на подготовка, вариращи от режим за голф игрище, планинско катерене, колоездене, плуване в открити води и доста други. С часовника получавате достъп и до редица известни фитнес приложения. Моделът има съгласуемост с над 60 приложения за тренировки, в това число известни приложения като Strava, Adidas Runtastic и Komoot.

Батерия и зареждане

HUAWEI WATCH Ultimate разполага с нова система за ръководство на зареждането, която може да се персонализира, с шест обособени конфигурации. От тях има три съществени режима на зареждане, съобразени с интензивността, които включват Стандартен режим, Висок акуратен режим и режим с дълъг живот на батерията, както и потребителски режим. Това значи, че можете краткотрайно да деактивирате или динамично да регулирате високоенергийно консумиращите, но  краткотрайно неизползвани функционалности, тъй че да увеличите оптимално живота на батерията на часовника, когато сте  навън в продължение на няколко дни.

С тези енергоспестяващи режими към момента ще можете да се наслаждавате на целодневно наблюдаване на сърдечния темп,  тъкмо GPS позициониране, ослепителен екран и така нататък, до момента в който сте в двежение.

На процедура можете да разчитате на 14-дневен живот на батерията, която е с потенциал 530 mAh с едно зареждане, което пък търпя към 60 минути с безжичното зарядно, включено в комплекта.

Възможности за гмуркане

При презентацията на модела на първо четене това ми се строи малко нишово, само че несъмнено ще е нещо, което бих направил, в случай че владея този часовник. С него можете да се гмурнете на голямата дълбочина от 100 метра, а това се подсигурява от стандарта ISO 22810 за водоустойчивост и покриването на 10ATM. Часовникът и е минал и през EN13319 за гмуркане на 100 м.   което е стандарт за водолазно съоръжение. Моделът безспорно предефинира стандарта за водоустойчивост на умните часовници с най-високия в промишлеността революционни индикатори за водоустойчивост.

Хардуерът върви в и мощен програмен продукт, тъй като HUAWEI WATCH Ultimate поддържа 4 разнообразни режима на гмуркане, като гмуркане за забавление, професионално гмуркане, свободно гмуркане и премерване на дълбочина. Той също по този начин ви разрешава да преглеждате настройките си за свободно гмуркане, цената на GF (Gradient Factor) и да организирате образование и проби за задържане на дъха.

В режим на гмуркане HUAWEI WATCH Ultimate класифицира данните за гмуркане посредством разнообразни цветове и усилва или удебелява по-важните статистически данни. По време на гмуркане или издигане HUAWEI WATCH Ultimate освен поддържа цифрови напомняния, само че е планиран с водолазна канара, която разрешава интуитивно и елементарно отчитане. На разнообразни дълбочини на гмуркачите се изпращат и напомняния посредством привличащи вниманието вести, употребяващи разнообразни цветни блокове, което оказва помощ на феновете на гмуркането и даже на експертите на високо равнище да правят по-безопасни проучвания в дълбините. Така часовникът на процедура може да ви избави живота.

Възможности за преходи

Другите благоприятни условия евентуално ще се употребяват от доста повече хора и не са толкоз нишови. Те могат да се употребяват в планина, или при разглеждане на непознати местности и даже град.  Режимът „ Експедиция “, който също се започва единствено с едно натискане, основава чувство и атмосфера на спорт навън, задоволявайки многочислените им потребности от проучване в сюжети като изследване, офроуд в пустинята, къмпинг и туризъм.

Когато е включен, HUAWEI WATCH Ultimate в режим „ Експедиция “ може да демонстрира данни като заряд на батерията, дата, време на проучването, сърдечен темп и разстояние на упражненията, с цел да помогне на потребителите да схванат обстановката и напредъка на проучването си.  Режимът Expedition Mode може да бъде наличен бързо посредством самостоятелното приложение в основното меню или посредством бутона за помощ в горния ляв ъгъл на HUAWEI WATCH Ultimate. Ключовото тук е, че Ultimate е обвързван с пет съществени сателитни системи (GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU и QZSS), като всички те имат отбрана от разстройства, което дейно усъвършенства силата и стабилността на сигналите за позициониране навън.

При активиране на режим на тичане или даже по време на гмуркане, прецизният двучестотен петсистемен GNSS може да наблюдава точното ви местонахождение, което също по този начин подава тази информация към насоките за образование в действително време. Часовникът даже записва трасето и генерира маршрут за тичане. Това значи, че можете да следите напредъка си, без значение дали за задачите на надпреварата или за фитнес следене, и да не отбелязвате всички нови места, които сте изследвали по време на сесиите си за тичане.

По време на процеса на изследване часовникът употребява прецизната си двучестотна GNSS система, с цел да насочва тъкмо потребителя с компас или да записва траекторията на упражненията посредством маркиране на точки. Той също по този начин поддържа прецизна навигация по маркираните точки и записаните траектории на упражненията, което улеснява потребителите да се върнат към началната точка или към всяко предходно място.

След края на всяко премеждие можете да прегледате придвижването си в приложението HUAWEI Health, да добавите местата на маркерите и иконите, които желаете да запомните. Можете даже да споделите тези пътувания с приятелите си в приложението и да добавите свои фотоси от туризъм или лагер.

Функция за диалози

Часовникът още веднъж поддържа даже диалози, макар че няма версия с eSIM, а употребява bloetooth за това. През модела можете да осъществите повикване,  да приемате диалози или да ги отхвърляте от китката си. Микрофонът работи сносно, както и представителите, тъй че можете да проведете диалог като Джеймс Бонд от часовника си, даже в по-шумна среда. Можете да приемате позвъняване даже под водата, макар че не разчитайте доста на това да ви чуват. Вие обаче ще можете да чуете относително добре, както сподели нашия тест.

В последна сметка

Huawei в действителност надминават, всичко което са показвали до тук в тази сфера. Huawei Watch Ultimate има в действителност своята цена (1499 и 1799 лева за двете разнообразни версии), само че предлага необикновено качество, бърз програмен продукт, доста функционалности и на процедура умерено можем да кажем, че е най-хубавият интелигентен часовник на пазара сега.

Сравнението с главния съперник – Apple Watch Ultra е напълно в интерес на модела на Huawei, а даже цената му не е толкоз висока. В него можем да забележим голям брой детайли от най-скъпите механични часовници, в композиция с най-хубавите детайли на умните електронни часовници, което прави от модела в действителност шедьовър.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР