В последните дни на отиващата си вече лятна ваканция, доброволките

...
В последните дни на отиващата си вече лятна ваканция, доброволките
Коментари Харесай

Кампания Търсим цветята направи дарение за децата във Вършец

В последните дни на отиващата си към този момент лятна почивка, доброволките на СУ „ Иван Вазов “ във Вършец съумяха да зарадват с хубави облекла и обувки съучениците си в неравностойно състояние – сираци и от обществено слаби фамилии, оповестяват от образователното заведение.
Даренията се получават в учебното заведение за трета поредна година, с помощта на британското семейство Тара и Адам Стюард и Таня Станчева от "Christmas Appeal for Bulgaria ". Допълнително като частен донор се включва и Мариана Асенова от Фондация „ Нова Култура “. Идеята за мотото на акцията "Търсим цветята " произтича от обстоятелството, че в китния Вършец, прочут още като "град-градина ", най-истинските и значими цветя, са децата.
С тази самодейност се оказва поддръжка на към седемдесет деца, живеещи в последна беднотия.
Организатори са девойките от учебния клуб "Добротворци " и 7 "а " и 9 "а " клас, които са част от национална стратегия "Научи се да даряваш ". Първата им задача е работа на терен в ромския квартал "Изток ", където на място дефинират кои са най-нуждаещите се. Същинската част на дарителската акция още веднъж е тяхна отговорност. Пристигат в учебното заведение и сортират изпратения от Англия камион с облекла. Разпределят, посрещат децата и им оказват помощ в избора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР