В последните дни на кабинета, ръководството на Българския спортен тотализатор

...
В последните дни на кабинета, ръководството на Българския спортен тотализатор
Коментари Харесай

Като за последно: Тотото ударно пуска обществени поръчки за над 20 милиона лева

В последните дни на кабинета, управлението на Българския състезателен тотализатор стремително пуска публични поръчки за милиони, оповестиха източници на. Шефовете в Тотото като за последно са се заели да разпределят над 20 млн. лева, което съгласно осведомени е мотив за подозрения за съществени финансови злоупотреби.

Настоящото управление на Спорт Тото започва социална поръчка за услуги, по които към този момент съществува настоящ контракт (март 2023 г), който изтича през април 2025 година. Последователността от нарушавания, политически назначения и поредност от дейности, ориентирани към доста увеличение на разноските без забележима нужда, още веднъж извежда на напред във времето въпроса за прозрачността и законността на процедурите в Българския състезателен тотализатор, разясняват източниците на Tribune.bg.

Особено обезпокоителен е фактът, че на 11 март 2024 година, БСТ е оповестил социална поръчка за „ Отпечатване и доставка на удостоверителни знаци за присъединяване в моментни лотарийни игри “, макар съществуването на контракт за същата услуга, почнала през 2023 със период до 24 април 2025 година.

Тази непотребна и предварителна поръчка, на доста по-висока цена от настоящия контракт, поражда съществени въпроси за ефикасността и моралните правила на управлението в лицето на министъра на спорта в оставка, неговият заместител и шефа на Тотализатора. В подтекста на идни политически промени и вероятната ротация на властта, такива дейности съставляват освен финансова неплатежоспособност, само че и евентуално нелегално облагодетелстване на обособени лица или групи.

Важно е да се подчертае, че за къс интервал от време, а точно 9 месечното им ръководство, сме станали очевидци на поредност от дейности, които подкопават доверието в ръководството на Българския състезателен тотализатор. Ръководството на БСТ, отпред с изпълнителния шеф Георги Тарлеков, се изправя пред съществени обвинявания за опити да си обезпечи комисионни за предстоящ интервал, игнорирайки законните процедури и ползите на Дружеството.

Този случай акцентира належащата нужда от бистрота, отчетност и строго съблюдаване на законите и етичните стандарти в ръководството на публични средства, изключително в подтекста на институции, ръководещи обилни финансови запаси като Българския състезателен тотализатор за което е належащо да се сезира прокуратурата. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР