В последните дни Белгия се връща към една от най-тъмните

...
В последните дни Белгия се връща към една от най-тъмните
Коментари Харесай

Белгиец призна на смъртния си одър за над 28 убийства

В последните дни Белгия се връща към една от най-тъмните и кървави страници в актуалната си история - останалите и до през днешния ден без ясно пояснение всеобщи убийства през 80-те години на предишния век.

Наречени "Убийците от Брабант ", неустановени до момента причинители атакуват сред 1982 и 1985 година супермаркети, където невъзмутимо разстрелват 28 и раняват над 40 беззащитни жители. Заради незавършилото следствие слуховете за убийците и аргументите за дейностите им се множат, без нито една версия до през днешния ден да е изцяло доказана, оповестиха Българска телеграфна агенция.

Преди дни локални медии разпространиха свидетелствата на мъж, който описа, че брат му, някогашен жандармерист, е признал на смъртния си одър, че е бил един от убийците. Това разобличаване може да се окаже ключ към потвърждаването на най-тягостната версия - че причинителите на нападенията са били чиновници на белгийските специфични служби.

Министърът на правораздаването Кун Генс разяснява, че не изключва дейностите на убийците да са целели държавен прелом. Според известните сведения до момента, най-вероятно най-малко част от бандата е била формирана от командоси и това се удостовери тази седмица от мненията на някогашния шеф на поделението със особено предопределение "Диана ". Той съобщи, че на мястото на последния всеобщ разстрел през 1985 година е видял свидетелства за дейности, които е преподавал на своите подчинени преди време.
Днес прокурорът на Лиеж заяви, че в плавателен канал сред Брюксел и Шарльороа, където се знаеше за изхвърлени от убийците движимости, са били открити оръжия и сандъци с надписи "Жандармерия ". Макар разкриването на причинителите да наподобява все по-близо, аргументите за дейностите им може да останат мистерия вечно.

Сред зародилите версии са опит за предизвикването на прелом в страната, с цел да бъде взета властта от крайнодесни сили; дейности на успоредни секрети структури на НАТО за дестабилизация (част от мрежата "Стей бихайнд "); саботажни дейности поради настояванията за замяна на употребяваната от специфичните служби остаряла техника; дейности на хора, които просто желаят да сеят смърт; кражби за облагодетелстване.

Мнозина в Белгия са на мнение, че службите от дълго време знаят истината, както и че тя би трябвало да бъде изречена, с цел да последва публично помиряване. Убийствата от Брабант са една от нещастията на Белгия, настъпили съвсем по едно и също време с друго злополучно събитие - дейностите на килъра Марк Дютру, наказан за изнасилването и мъчителното ликвидиране на най-малко 11 малолетни девойки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР