В последните десет дни от БСП идваха да ме молят

...
В последните десет дни от БСП идваха да ме молят
Коментари Харесай

Цветанов: В момента имаме опозиция, която се опитва да нагнетява напрежение

В последните 10 дни от Българска социалистическа партия идваха да ме молят да не се заричам, че в никакъв случай няма да управляваме с тях. Това стана, откакто обявихме, че на нашето постоянно отчетно-изборно делегатско национално заседание в неделя ще предложим и ще гласуваме сходна декларация. Правим това, с цел да се спре изрично тематиката, че са водени диалози за взаимно ръководство с Българска социалистическа партия. Няма такава тематика. Народни представители идваха и приказваха с мен по тази въпрос. Това разкри в предаването " Лице в лице " по БТВ зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на партията Цветан Цветанов.

" В момента в България има положително водачество. Нашата цел е да бъдем обединени по време на българското европредседателство. В момента имаме съпротива, която се пробва да нагнетява напрежение и да дестабилизира държавното управление. Ние постоянно сме имали една цел - всички да участваме дружно в подготовката на европредседателството ни. Опозицията имаше късмет техният водач да стане ръководител на Народното събрание, само че те отхвърлиха. Димитър Главчев направи лека неточност и не трябваше да отстранява Корнелия Нинова за едно съвещание. Това очевидно беше подбудено от непрекъснатото опълчване от страна на опозицията. Димитър Главчев взе самичък решението да се отдръпна, тъй като не желае да пречи на европредседателството. Няма нищо правилно, че Бойко Борисов е упорствал за оставката на Главчев ", безапелационен беше Цветанов.

" Монтажът на сегашната ръководеща коалиция и държавно управление беше изработен от българските жители на 26 март, на изборите. Днес страната е постоянна, имаме стопански напредък, имаме дребен недостиг, подобряваме просветителната инфраструктура, изпълняваме обещанията си. Виждате в Германия какво се случва и по какъв начин десйтва президентът там. Разговаря със социалдемократите и те са подготвени да седнат на масата за договаряния в името на стабилността на Германия. У нас сега Румен Радев и Българска социалистическа партия са като скачени съдове. И двете страни приказват за оставки. Оставки може да желае всеки, само че това би трябвало да стане по законов метод. Всички европейски водачи декларират, че България е подготвена и ще се оправи прелестно с европредседателството. Трябва да има по-малко експанзия в политиката ", прикани Цветанов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР