В последната сряда на февруари училищата по целия свят обединяват

...
В последната сряда на февруари училищата по целия свят обединяват
Коментари Харесай

Преосмисляне на символиката в кампанията срещу тормоза в училище: Защо цветът да е розов?

В последната сряда на февруари учебните заведения по целия свят сплотяват старания в символ на взаимност против издевателството над възпитаници , отбелязвайки „ Деня на розовата фланелка “ . Инициативата, която е стартирала в Канада през 2007 година, изпраща мощно обръщение за поддръжка и приемливост. Въпреки че задачата е благородна , някои родители показват възмущението си по отношение на избора на цвета за знак на акцията.

Розовият цвят , макар че е определен с най-хубави планове, може да сътвори нежелателен дискомфорт измежду някои възпитаници , изключително при момчетата. Това акцентира значимостта на включването на всички възпитаници в акцията по метод, който не провокира терзание у тях. Родителите се обърнаха към Искра.бг с запитване дали не може да се промени розовият цвят на тениските с по-неутрални цветове.

Те оферират бяла фланелка за момчетата , която да може да служи като повсеместен знак за мир и взаимност, като в същото време се избегне евентуалният дискомфорт , обвързван с избора на цвят. Според тях това би могло да способства за по-широкото приемане и присъединяване в самодейността, като в същото време се резервира нейната съществена цел – битка с издевателството и насилието в учебно заведение .

Важно е да се означи, че рецензията не подкопава главната цел на акцията , а по-скоро акцентира нуждата от продължаващ разговор сред уредниците, учебните заведения, родителите и учениците. Разбирателството и взаимното почитание могат да допринесат за основаването на по-подкрепяща среда , където всеки възпитаник се усеща удобно да изрази своята взаимност.

„ Денят на розовата фланелка “ е значим миг за осъзнаване на смисъла на битката против учебния тормоз . Преосмислянето на символиката може да укрепи посланието на акцията и да насърчи още по-голямо присъединяване, позволявайки на учениците да избират метода, по който желаят да покажат своята поддръжка. Борбата против издевателството в учебно заведение е обща идея, която превъзхожда разликите и сплотява обществото в устрема към по-добро бъдеще за всички деца.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР