В последната седмица обаче, в социалните медии вирусно се разпространява

...
В последната седмица обаче, в социалните медии вирусно се разпространява
Коментари Харесай

Подклажда ли Джорджа Мелони нови противоречия между Франция и Италия

В последната седмица обаче, в обществените медии „ вирусно ” се популяризира видеозапис, в който Джорджа Мелони упреква Франция, че употребява „ колониална валута “, с цел да „ експлоатира ресурсите “ на африканските страни.

Според Военновъздушни сили, клипът е качен в Twitter на 19 ноември от нидерландски публицист, с коментара „ Обзалагам се, че Еманюел Макрон в този момент съжалява, че е почнал борба с Джорджа Мелони “. Следват десетки хиляди споделяния, а масло в огъня налива и DailyMail, който на 20 ноември написа: „ Според новия италиански министър-председател миграцията от Африка ще СПРЕ, в случай че страни като Франция спрат употребата на скъпите запаси на континента “.

Оказва се обаче, че видеото с рецензиите на госпожа Мелони към Франция, не е настоящо, а е част от телевизионно изявление с дата 19 януари 2019 година, т.е., когато Джорджа Мелони още е народен представител и водач на дясната партия „ Италиански братя ”.

В изявлението актуалният италиански министър председател развява пред камерата банкнота от по този начин описаната „ колониална валута “ - CFA франкът,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР