В последната година музикалната сцена има нова голяма звезда и

...
В последната година музикалната сцена има нова голяма звезда и
Коментари Харесай

Меди - от Широка лъка до голямата звезда на фолка - slava.bg

В последната година музикалната сцена има нова огромна звезда и това е фолкпевецът Меди. Буквално за дни всички заговориха за него, а песните му се въртят по няколко пъти на вечер във всички фолкклубове в страната. Само за последния месец надареният реализатор прави 26 участия, а всяка среща с почитателите му минава в цялостна еуфория. В светските среди постоянно си задават въпроса по какъв начин се става звезда толкоз бързо, само че пред „ Телеграф “ Меди за пръв път разкрива, че пътят му дотук по никакъв начин не е бил къс и още от дете се занимава с музика, а нещата с триумфа му идват в точния момент - тогава, когато е разкрил себе си и може да работи с задоволително хъс, с цел да потвърди, че заслужава да е до най-големите имена в жанра.

Връщайки се години обратно, Меди споделя, че родителите му са разкрили гения му още като дете и са го насочили към музикалната сфера. „ Истината е, че любовта ми към музиката датира след като се помня. Нашите бяха в основата да стартира да се развъртвам като музикант. Те виждаха гения в мен от доста дребен и точно те бяха основателите да стартира да уча музика. Записаха в Широка лъка и по този начин стартира моят път към музикално рационализиране “, разкрива пред „ Телеграф “ изпълнителят. Малко от най-верните му фенове знаят, че Меди записва в Широка лъка с музикален инструмент - тамбура.

„ В учебното заведение не може да си момче и да запишеш с пеене. Момичетата имат право да учат пеене, само че при мъжете не е по този начин - би трябвало или с инструмент, или с национални танци, само че с пеене не може, защото мъжкият глас предстои на разновидност и не се знае дали преди и след разновидност гласът ти ще бъде еднакъв “. Когато приказва за ученическите си години, артистът с усмивка споделя и какъв брой радостно и занимателно е било в Широка лъка. „ Имахме доста смешни случки. Истината е, че в музикалното се пазеха обичаи освен от години, само че и такива от казармата (смее се).

Когато отидеш и си 8-и клас, ти си надали не новобранец и слушаш това, което ти споделят огромните - 11-и и 12-и клас. Ако желаят да отидеш до магазина да вземем за пример, отиваш, тъй като по-големите са споделили. Всичко ставаше по този начин, както те кажат. Имаше едно момче от моя клас, което го бяха предиздвикали да се изяснява в обич на контакта (смее се), или пък да духа лампата, до момента в който изгасне. Ей такива най-различни дивотии. Хубави и занимателни, безгрижни години бяха “, спомня си с носталгична нотка в гласа, само че и с огромна усмивка Меди.

Завършвайки музикалното учебно заведение, изпълнителят има интервал на блуждаене тъкмо по какъв начин желае да продължи и с какво да се занимава. „ Преди да почна да издавам продукция и песни, имаше едни години на блуждаене, търсене на себе си. Дори когато правех първите си песни, почтено казано, аз не знаех накъде, по какъв начин, с какво. Имаше известно блуждаене, само че мисля, че към този момент открих себе си и музиката се трансформира в моята огромна обич “, прям е изпълнителят.

След като е разкрил правилния път, през март предходната година безусловно за броени часове цяла България стартира да си припява песента му „ Искам единствено да те запитвам “, само че никой не знае кой извършва това парче. „ Когато песента стана шлагер, хората знаеха песента, само че не и артиста. Не знаеха кой я извършва. Беше необичайно “, спомня си в този момент Меди и добавя: „ Знаех, че е доста хубава ария.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР