В последната година ходенето до супермаркета се превърна във вълнуващо

...
В последната година ходенето до супермаркета се превърна във вълнуващо
Коментари Харесай

Топ 5 трикове, с които супермаркетите успяват да ни накарат да купуваме повече

В последната година ходенето до супермаркета се трансформира във вълнуващо събитие. Просто нямаше други развлечения! Истината е обаче, че пазарът може да се трансформира незабелязано в много скъпо прекарване, даже и да отидем в магазина със лист. 

Причините за набъбващата сметка нерядко са трикове, които магазините ползват напълно умишлено и законно, с цел да ни накарат да харчим повече. Ето част от тях.

Количките

Може би сте забелязали, само че количките в супермаркетите са ситуирани по-близо до входа, в сравнение с са кошниците за пазар. Причината за това, отбелязва Brightside, е, че по този начин просто ще имаме опцията да сложим повече артикули. Според маркетинг консултанта Мартин Линдстром хората, които пазарят с огромни колички, купуват 40% повече артикули от тези, които влизат в магазина с кошници. 

Виж още: Ако пропускате това нещо всяка заран, то ето за какво може да имате неприятно въодушевление и противен мирис

Плодовете и зеленчуците - до входа

Може би сте забелязали, само че постоянно напълно покрай входа на супермаркета има плодове, зеленчуци и свеж самун. Според обява на университета Бътлър това се прави, с цел да се смесят добре цветове и аромати, които да ни накарат да се усещаме добре. Взимайки първо плодове и зеленчуци пък, мозъкът ни изкупува своето възприятие за виновност, че е направил задоволително за здравето ни и към този момент е подготвен за всички останали чипсове, шоколади и нездравословни храни. Дори тях не бихме възприели като нездравословни, защото към този момент сме " изкупили виновността " си, взимайки потребните плодове и зеленчуци.

Виж още: Ето какво се случва с тялото, когато вършим това нещо прекалено много

Скъпото е най-видимо

 

Тази техника е една от най-популярните - най-скъпите артикули са на равнището на очите. Така даже и да става въпрос за нормално кисело мляко, на равнището на очите ви ще е най-скъпото такова, а под и над него по рафтовете най-вероятно ще видите мляко със същата масленост, само че на други марки и с друга цена. Впрочем същото важи и за артикули, които изкушават децата. 

Виж още: Топ 10 на най-популярните и надеждни коли втора употреба в Германия

Размествания

Понякога, когато сте в магазина и търсите базови артикули, каквито са яйцата, ще забележите, че те си " сменят " местата. Така се постанова вие да обикаляте в магазина, с цел да намерите това, което търсите. Междувременно вие обаче ще сте видели забавни артикули, от които по принцип нямате потребност, само че е доста евентуално да сложите и тях в количката. 

Виж още: ТЕСТ: Знаеш ли тези значими обстоятелства от българската история?

3 на цената на 2

Това може да не е чак толкоз преференциално, колкото ни се коства. Вероятно ще получите обещаната отстъпка, само че въпреки всичко ще получите 3 продукта. Въпросът е дали сте имали потребност и от 1? Или просто сте се подвели по промоцията?

Изображеине: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР