В поредното издание на Националния литературен салон Старинният файтон ще

...
В поредното издание на Националния литературен салон Старинният файтон ще
Коментари Харесай

Старинният файтон представя две книги на Зинаида Хаджимитова

В следващото издание на Националния книжовен салон " Старинният файтон " ще бъде показан романът " Изумрудена памет " (2022) на белетристката Зинаида Хаджимитова. Театралният режисьор и книжовник Любомир Малинов е безапелационен, че в " Изумрудена памет " " изключителното достижение е в словото, изключително в разговора - изчистен оптимално от словесни декорации, стремглав и увличащ, звънтящ като удар с шпага в ръцете на умел фехтовач ".

В самото начало Зинаида Хаджимитова е подтикната да издава от поета Велин Георгиев, създателя на Файтона, и от брачната половинка му книжовник Снежана Пейчева. Първата й книга - сборникът с разкази " Приказки за живота " (2013), е показана в Салона на Велин. А във връзка на първия й разказ " Дъщерите на огъня " (2017) поетът твърди, че " си имаме работа с една нестинарка в българското художествено слово ". Тя е авторка и на сборниците с разкази " С цвят на розово мартини ", " С боси нозе " и на романа " Вятър за глухарчета ".

Срещата със Зинаида Хаджимитова е на 4 юли от 18,30 ч. в къщата музей " Димитър Благоев - Дядото " в столицата (ул. " Лайош Кошут " 34, сп. " Руски монумент " ). Слово за " Изумрудена памет " ще произнесе доктор Елена Алекова, живописен началник на Салона. Актрисата Ангелина Хаджимитова ще извърши фрагменти от романа. С присъединяване на флейтистката Майя Сергиева-Богданова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР