В поредицата НЕ/зависимите“ зрителите ще проследят историята на мъж, намерил

...
В поредицата НЕ/зависимите“ зрителите ще проследят историята на мъж, намерил
Коментари Харесай

Неделя Щонова се пренася от горещия дансинг в студиото на Светът на здравето

В поредицата „ НЕ/зависимите “ феновете ще проследят историята на мъж, намерил сили да се откъсне от оковите на зависимостта и да се възвърне след инсулт

Новият брой на здравното предаване „ Светът на здравето “ с доктор Неделя Щонова чака феновете в събота (2 март) от 11:30 ч. по bTV. От рубриката „ Спаси живот “ ще разберем кои са първите признаци при предстоящ инсулт и по какъв начин да окажем първа долекарска помощ, образно демонстрирана от доктор Кирил Пенчев – експерт анестезиология и интензивно лекуване. Инсултът е изострен мозъчно-съдов случай, при който бързата реакция може да защищити пациента от инвалидизация или гибел. При него единствено за 1 секунда умират 32 000 мозъчни кафези, а това прави близо 2 милиона за минута. Невинаги можем да транспортираме пациента до болница и се постанова да изчакаме кола за спешна помощ. Как да окажем съответна помощ при сходна обстановка, тъй че да сведем вредите до най-малко?

Зрителите на „ Светът на здравето “ ще видят и вълнуващия роман за 13-годишната Марая и срещата ѝ с мъчно за диагностициране заболяване, съпроводено с тежко главоболие и загуба на зрение. В студиото доктор Щонова ще посрещне лекуващия доктор на момичето – водещия неврохирург проф. доктор Гьокхан Бозкурт, който съумява да откри доброкачествена вътречерепна хипертензия – положение, което имитира мозъчен израстък, без да е налице подобен. По какъв метод тази диагноза се разграничава от злокачествено заболяване и необичайност ли е тя в днешно време, ще разберем в събота в 11:30 ч. по bTV.

В неделя, точно на 3 март, когато честваме националната независимост, „ Светът на здравето “ ще огледа и към свободата на обособената персона. В поредицата „ НЕ/зависимите “ Ралица Стефанова ще ни срещне с 35-годишен мъж, който намира сили да се откъсне от оковите на зависимостта си към алкохола и психоактивните субстанции и даже съумява да се възвърне след инсулт.

По мотив идния на 4 март Световен ден за битка със затлъстяването доктор Неделя Щонова ще наблюдава какво се случва с една от героините на „ Светът на здравето “ – Светла Александрова – потомствен сладкар с инсулинова устойчивост. Преди година тя освободи от тялото си 25 кг, а дали е съумяла да ги задържи в изискванията на ежедневни изкушения и кои са новите способи за справяне с това метаболитно нарушаване, ще научим в неделя (3 март) от 11:30 ч. по bTV!

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР