В поредицата Младите надежди“ ви срещаме с талантливи и успешни

...
В поредицата Младите надежди“ ви срещаме с талантливи и успешни
Коментари Харесай

„Младите надежди“: Историята на един шампион по мотокрос

В поредицата „ Младите очаквания “ ви срещаме с надарени и сполучливи български младежи. Тази седмица Станчо Станчев споделя за един млад първенец по мотокрос от Перник – Дани Цанков.

Снимка: btvnovinite.bg

История за адреналин и триумфи по интернационалните и български шампионати.

Той не се опасява от високите скорости и трудностите. Моторът е неговото второ аз.

Какво е да станеш републикански първенец, още преди да си навършил 10 година

Дани Цанков потегля към пистите за мотокрос на 8-годишна възраст. Разказва, че преди да се качи на мотора, би трябвало да поддържа режим, физическа подготовка и да бъде добре снабден.

Преди да се занимава професионално и да завоюва трофеи, Дани открива този спорт с помощта на своя татко. Той е индивидът, който качва Дани на домашното им АТВ, след което нищо не е същото.

Снимка: btvnovinite.bg

Най-голямото съревнование, на което се е изявявал Дани до момента е Световното по мотокрос през 2021 година в Трентино, Италия, където печели сребро. 

Освен на тепиха Мартин се изявява и на снимачната площадка

Човекът, който приготвя Дани за тези триумфи и го вкарва в професионалния свят на този спорт, е треньорът му Мартин Тодоров. 

Снимка: btvnovinite.bg

За младежите, които търсят адреналин и мощни чувства, мотокросът е един от най-подходящите спортове, считат Мартин и Дани.

На Дани Цанков му престоят районно съревнование в Самоков и интернационално в Париж, Франция. В бъдеще се устремява към международна купа, с цел да потвърди, че скоростта е освен риск, само че и мотив за триумфи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР