В поредица ви срещаме с новите носители на награди в

...
В поредица ви срещаме с новите носители на награди в
Коментари Харесай

Отзвук от Музикант на годината 2017: Пианистът Николай Димитров с наградата Олга Камбурова



В поредност ви срещаме с новите носители на награди в националната анкета " Музикант на годината 2017 " на предаването за класическа музика " Алегро виваче " по стратегия " Хоризонт ". Церемонията по награждаването се състоя на 7май 2018 година в Първо студио на БНР.

За повторно в 27-годишната история на премиите „ Музикант на годината “ беше връчен и специфичният приз на името на Олга Камбурова – дълготраен водещ на предаването „ Алегро виваче “ и основател на доритването. Наградата в нейна памет беше инициирана от група музиканти, публицисти и общественици. Тя има за цел да отличи изявени млади гении и да им даде опция да създадат студийни записи в Първо студио с продуцент и екип на Музикална къща БНР.

Тази година екипът на " Алегро виваче " избра да отличи младия и доста надарен пианист от Русе Николай Димитров.  Директорът на стратегия Той е на 16 години, възпитаник в класа на Даниела Кюркчиева в Национално учебно заведение по изкуствата „ Проф. Веселин Стоянов “, само че към този момент има сериозна артистична биография – с награди от национални и интернационалните състезания, които изпълват цели страници биография, и участия на най-престижни подиуми – като Роял Албърт хол в Лондон и Карнеги хол в Ню Йорк. Почитателите му са доста и се уверихме в това още в гласуването за " Музикант на 2016 година ", когато той получи мощна поддръжка и напълно малко не му доближи да завоюва премията " Млад музикант на годината ". Не инцидентно Николай Димитров беше видян от фондациите, подкрепящи гении – „ Енчо Керязов “ и „ Димитър Бербатов “, които го отличиха. Само през предходната година русенецът е спечелил осем награди от състезания в България, Румъния и Англия – от тях две са Гран при, пет са първи. Николай към този момент има почитатели и като джаз импровизатор.

Чуйте изявлението с Николай Димитров и осъществяването му в галаконцерта " Музикант на годината 2017 " в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР