В понеделник внесох за разглеждане в Народното събрание одобрените от

...
В понеделник внесох за разглеждане в Народното събрание одобрените от
Коментари Харесай

Донев: Инхаус поръчките се превърнаха в емблема за източване на държавни средства

В понеделник внесох за разглеждане в Народното събрание утвърдените от служебното държавно управление планове на закони. В пет от тях са залегнали законодателни промени, които са свързани с второто заплащане по Националния проект за възобновяване и резистентност. На днешното съвещание ни следва работа по още 3 закона от този пакет. Закона за публичните поръчки, Закона за медиацията и Закона за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности. Това сподели служебният министър-председател Гълъб Донев при започване на съвещанието на Министерския съвет.

В дневния ред на днешното съвещание са включени 10 законопроекта, които имат за цел да подобрят и облекчат живота на българските жители.

Донев открои за какво е значим Закона за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности - тъй като независиямият орган за противопоставяне на корупцията е мощната имунна система на страната против порочните практики, които позволяват облагодетелстването на малко на брой за сметка на цялото общество. Инхаус поръчките се трансфораха в емблема за източване на държавни средства. В предложенията за промени в Закона за публичните поръчки се не разрешава на изпълнителя да превъзлага поръчката, планува се глоба при положение на нарушение на възбраната.

Очаквайте детайлности!

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР