В понеделник вечер един швейцарски тенисист бе изпратен на крака

...
В понеделник вечер един швейцарски тенисист бе изпратен на крака
Коментари Харесай

Защо Федерер стана на крака заради световния №366?

В понеделник вечер един швейцарски тенисист бе изпратен на крайници и с бурни ръкопляскания от феновете в Базел. Не, не става дума за Роджър Федерер.

Всъщност, Маестрото бе на трибуните и бе един от тези, които станаха на крайници поради международния №366 Марко Киудинели.

Какво беше повода? Киудинели изигра последния мач в кариерата си, откакто в дуел от първия кръг на мощния шампионат от категория АТП 500 загуби с 2:6, 6:7(3) от Робин Хаасе.

Киудинели е измежду най-близките другари на Федерер като двамата започват дружно своя път в тениса, само че в следствие кариерите им се развиват по радикално разнообразни пътища.

Уважението и другарството обаче остават до ден-днешен, а ФедЕкс го потвърди с поддръжката си в последния дуел на Киудинели.

"Ръкоплясканията на крайници от хората бяха невероятни. Благодарен съм, че играх вкъщи пред такава аудитория...невероятно възприятие ", показа 36-годишният тенисист.

Той приключва кариерата си с 52 победи на равнище АТП и 185 на равнище Чалънджър, където завоюва и три трофеи. Най-доброто му достижение на тура бе точно в Базел преди 8 години, когато доближи до полуфинал, изгубен от Федерер. Рекордното му място в ранглистата е №52 от 2010 година.

An emotional @mchiudinelli33 waves goodbye in Basel with his childhood friend @rogerfederer courtside
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР