В понеделник в Тази сутрин“ ви показахме как отходната канализация

...
В понеделник в Тази сутрин“ ви показахме как отходната канализация
Коментари Харесай

След репортаж на bTV: Защо ремонтирани отходни тръби продължават да наводняват блок?


В понеделник в „ Тази заран “ ви показахме по какъв начин отходната канализация на Перник наводнява мазетата на жилищен блок в града. Веднага откакто показахме казусът, ВиК отиде на място, само че феновете ни алармираха, че казусът продължава. Наш екип още веднъж ревизира случая.

Жителите на блок 66 може да стигнат до мазетата си единствено благодарение на гумени ботуши. Водата е към 10 сантиметра във всеки от входовете.

„ Проблемът не е решен. Той е по-сериозен и най-вероятно ще набъбва. Не виждам безусловно никаква реакция. Само преди един ден пристигнаха да изкопаят отново пред вход, при който не е казусът, вместо пред тези три блока, които са напълнени с фекалии “, споделя Кристина Николова, която живее в блока.

По думите на хората обстановката е още от края на предходната година.

„ Не стига, че толкоз заболявания върлуват, а би трябвало да дишаме и тази нечистотия. Ситуацията е воня и гнусота “, споделя друга жена.

От ВиК увериха, че казусът ще бъде отхвърлен през днешния ден.

„ В момента канализацията на блока действа, само че се е запушило сградното канализационно отклоняване към тези три входа. Преди два дни сме сменили 20 метра тръба и главната причина за запушването е изхвърлянето на твърди неразградими боклуци – мокри кърпички. Днес ще изпратим профилиран камион, който да отпуши сградното канализационно отклоняване “, сподели Никола Николов, началник „ Канализационни мрежи и уреди “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР