В понеделник в източната половина от страната все още ще

...
В понеделник в източната половина от страната все още ще
Коментари Харесай

Дъждовете спират и слънцето изгрява след библейската буря в България още в този ден

В понеделник в източната половина от страната към момента ще има превалявания от дъжд, само че до вечерта ще стопират. На запад облачността ще се раздира и понижава, след обяд тук-там в Югозападна България - до най-вече слънчево време.

Ще остане прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, само че до вечерта ще стартира да отслабва. Максималните температури ще са от 11-13° в североизточните региони до 17-19° в Западна България и Горнотрайкийската равнина. В София оптималната температура ще е към 13°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Мартин Славчев в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане ще се покачва още и ще е по-високо от междинното за месеца.

За 30 септември от Национален институт по метеорология и хидрология са издали жълт и оранжев код за мощен вятър североизточна България.

В планините ще бъде най-вече облачно, прохладно и с превалявания от дъжд

 Над към 1900 метра преваляванията ще са от сняг. По-значителни ще са количествата в региона на Централен Балкан, Средна гора, Сакар и Странджа. Ще духа мощен северозападен, по високите и открити елементи - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 3°.



По Черноморието ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от дъжд

 По северното крайбрежие количествата на дъжда ще са обилни. Ще духа мощен и стремителен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 15° -17°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 23 мин. и залязва в 19 ч. и 9 мин. Продължителност на деня: 11 ч. и 46 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 52 мин. и залязва в 18 ч. и 23 мин. Фаза на Луната: два дни преди новолуние.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР