В понеделник в 9:00 часа сутринта ГЕРБ внася в Конституционния

...
В понеделник в 9:00 часа сутринта ГЕРБ внася в Конституционния
Коментари Харесай

ГЕРБ ще иска от Конституционния съд да обяви мораториума за назначенията за противоконституционен

В понеделник в 9:00 часа сутринта ГЕРБ внася в Конституционния съд искане за тълкувателно решение от Конституционния съд и по едно и също време с това оповестяване на противоконституционен Мораториумът, който Народното събрание одобри.

" Ще питаме Конституционния съд възможно ли е с решение Народното събрание да лишава и да лимитира пълномощия на Министерския съвет и други държавни органи, които извършват функционалност, според българската Конституция и българските закони. Считаме, че към този момент има такава правосъдна процедура, само че евентуално на юристите от Народното събрание на партиите на смяната още веднъж би трябвало да им се подсети ", съобщи Десислава Атанасова , ръководител на ПГ на " ГЕРБ-СДС ", представена от Българска национална телевизия.

Теменужка Петкова съобщи, че Мая Манолова през днешния ден е " нахлула " в " Булгартрансгаз ", съпроводена от няколко национални преставители.

" В тази група за навлизане нямаше представители на политическа партия ГЕРБ , необичайно за какво? Госпожа Манолова съобщи, че желае да организира диалози и да ѝ бъдат предоставени всички документи, свързани с реализацията на " Балкански поток " и тези документи би трябвало да ѝ бъдат предоставени до понеделник и то на електронен притежател ", сподели енергийният министър в оставка.

По думите ѝ е необичайно за какво е това гледище за даване на цялата тази голяма по размер документи в електронен формат.

“Интересно е дали тази комисия ще прави инспекция или ще популяризира информация. Такава информация се дава по формален ред, заверена с автограф и щемпел от сдружението. Това планува законът ", разяснява още Петкова.

Тя дефинира акта на Манолова през днешния ден като едно " вероломно навлизане " в едно държавно сдружение. " Не прилича на един депутат да се държи по този начин ", сподели още Теменужка Петкова.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР