В понеделник Украйна обяви, че е постигнала предварително споразумение с

...
В понеделник Украйна обяви, че е постигнала предварително споразумение с
Коментари Харесай

Украйна договори преструктуриране на дълг от 19.7 милиарда долара

В понеделник Украйна разгласи, че е постигнала авансово съглашение с група притежатели на облигации за преструктуриране на дълг в размер на 19.7 милиарда $ . Групата държи 22% от облигациите, а вложители, които имат спомагателни 3% също поддържат договорката, предава Ройтерс.

Основните аспекти на съглашението включват н амаляване на дълга - 37% номинално понижение на интернационалните облигации на Украйна, което ще спести 11.4 милиарда $ за идващите три години.

Ще бъдат пуснати две серии нови облигации , които ще заменят съществуващите искания. Първата серия ще съставлява 40% от претенциите и ще стартира да изплаща лихви от идната година, а втората - 23%, ще стартира да изплаща лихви през 2027 година.

Облигациите на държавната организация " Укравтодор " (пътната агенция) ще получат същото отнасяне като суверенните облигации.

Сделката ще отстрани клаузите за кръстосано несъблюдение сред облигациите и 2.6 милиарда $ гаранции на Украйна.

Споразумението е значима стъпка за стабилизиране на финансовото състояние на Украйна, която се бори с стопански и политически провокации на фона на пълномащабната съветска експанзия. Предстоящите президентски избори в Съединени американски щати, в това число възможното връщане на Доналд Тръмп в Белия дом , също могат да окажат въздействие върху интернационалната поддръжка за Украйна.
 Украйна договаря за отчасти отписване на дълга
Украйна договаря за отчасти отписване на дълга

Киев води договаряния за преструктуриране с кредиторите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР