В понеделник украинският президент Владимир Зеленский каза на руския президент

...
В понеделник украинският президент Владимир Зеленский каза на руския президент
Коментари Харесай

Зеленский каза на Путин да не си "присвоява" победата срещу нацистите

В понеделник украинският президент Владимир Зеленский сподели на съветския президент Владимир Путин да не употребява речта си по случай Деня на успеха , с цел да " присвои " провалянето на нацистите във Втората международна война - спор, в който умират милиони украинци, оповестява Политико.

" Няма да позволим на никого да анексира тази победа, няма да позволим тя да бъде присвоена ", съобщи украинският водач, като предизвести, че страната му няма да даде на никого " нито едно парче от нашата история ".

Зеленский, президент от еврейски генезис, отвърна остро на изказванията на Путин, че " денацифицира Украйна ", и направи паралели сред съветската инвазия и нацисткия геноцид.

 

Забележките му бяха подбрани малко преди речта на Путин по случай Деня на успеха - годишния празник, отдаден на успеха над Адолф Хитлер.



Без да дава никаква визия за проектите си, Путин употребява обръщението си от Червения площад в Москва, с цел да оправдае нашествието си в Украйна, като упрекна Запада, че се готви за навлизане в Донбас, само че не разгласи публично война на Украйна, както чакаха някои наблюдаващи. По-късно Кремъл отхвърли да възнамерява оповестяването на война, което би провокирало цялостна готовност на въоръжените сили и би разрешило наборна военна работа.

 

Руският водач съобщи също, че Русия е направила всичко допустимо, с цел да реализира съглашение за сигурност с Европа, като го назова " обективен компромис, включващ ползите на всички ".

 

Но страните от НАТО " не желаеха да ни чуят. Това значи, че те са имали напълно разнообразни проекти ", сподели Путин. " НАТО стартира да изследва околните земи. И това се трансформира в явна опасност за нашата страна и за нашите граници. "

 

Нахлуването е било " единственото вярно решение ", добави той. Съединени американски щати и европейците значително отхвърлят това опрощение на Путин, заявявайки, че съветският водач от дълго време се стреми да осъществя съветски колониален план и да дестабилизира украинската народна власт, която съгласно тях той възприема като опасност.

В изказване, оповестено късно в неделя, преди Деня на Европа, който също се отбелязва на 9 май, ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел отбрани реакцията на Европейски Съюз на войната в Украйна. Борел акцентира политическото единение на блока пред лицето на съветската експанзия, до момента в който посланиците на Европейски Съюз договарят по шестия пакет от наказания, който докара до вътрешни различия.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР