В понеделник сутринта на 10 октомври 2022 г., Русия отново

...
В понеделник сутринта на 10 октомври 2022 г., Русия отново
Коментари Харесай

Взривове проехтяха в центъра на Киев, има загинали

В понеделник сутринта на 10 октомври 2022 година, Русия още веднъж нападна Киев. В града, след оповестяването на въздушна паника, прогърмяха няколко детонации, оповестява украинската организация УНИАН .

Опасността от въздушен удар е оповестена в 6:47, а след 8 сутринта в Киев прогърмяват 3-4 детонации, оповестяват локални издания. 

По-късно информацията за нападението беше доказана от кмета на града Виталий Кличко. Експлозии са регистрирани в квартал Шевченко.

" Няколко детонации в квартал Шевченковски - в центъра на столицата. Всички служби са на път ", сподели Кличко в своя Telegram канал.

Кличко също акцентира, че ще заяви детайлностите по-късно.

" Една от ракетите в Киев падна покрай паметника на Грушевски на улица " Володимирска ". Спасителите работят ", написа в канала си в Telegram Антон Геращенко, консултант на ръководителя на Министерство на вътрешните работи.

Има ранени и починали вследствие на няколко удара в Киев на разнообразни места. Информацията се прецизира. Това заяви прессекретарят на Държавната работа за изключителни обстановки Светлана Водолага, предава Suspilne.

Русия заплаши да удари Украйна в отговор на сриването на Кримския мост. Руският президент Владим Путин обвини украинските секрети служби за офанзивата по Кримския мост и я назова " терористична офанзива ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР