В понеделник ще стартира традиционната кампания за пролетно хигиенизиране на

...
В понеделник ще стартира традиционната кампания за пролетно хигиенизиране на
Коментари Харесай

Стартира пролетното хигиенизиране в Община Разград, а „Бонбони за смет“ ще бъде на 20 април

В понеделник ще започва обичайна акция за пролетно хигиенизиране на обитаемоте места в Община Разград . Тя се организира годишно след края на зимния интервал и преди Великденските празници. Кампанията включва проведени дни за разчистване и хигиенизиране на териториите за публично прилагане в обитаемоте места с присъединяване на жители , компании и публични организации . Активно присъединилите се участници в акцията се подтикват от Общинската администрация с връчване на материални награди .

Във връзка с това е издадена Заповед №385 от 04.04.2024 година на кмета на Община Разград, според която е избран интервалът от 8 до 21 април за пролетно хигиенизиране на обитаемоте места в община Разград. Със същата заповед на добре представилите се и с максимален принос в хигиенизирането на обитаемоте места на територията на община Разград, са избрани награди за първо , второ и трето място за всяка обособена категория „ Населени места “, „ Училища “, „ Детски градини “, „ Организации и компании “ и „ Гражданско присъединяване “, както следва:

  • първо място – предметна премия на стойност до 300 лева.;
  • второ място – предметна премия на стойност до 200 лева.;
  • трето място – предметна премия на стойност до 100 лева

След оповестения интервал на акцията за пролетно хигиенизиране на обитаемоте места, комисия от Община Разград ще извърши класиране на участниците в хигиенизирането по следните критерии:

  1. За „ Населени места “:
    – положение на публичните озеленени площи;
    – положение на паркови, култивиран и детски съоръжения;
    – непорочност на уличните платна и прилежащите им площи;
    – непрекъснато или краткотрайно завзети елементи от общинска земя, тротоари или зелени площи;
    – положение на публичните и общинските здания и парцели.
  2. За „ Училища “ и „ Детски градини “:
    – положение на вътрешните дворове и оборудванията в тях;
    – непорочност на прилежащите им улични платна и площи.
  3. За „ Организации и компании “ и „ Гражданско присъединяване “:
    – принос в почистването и облагородяването на териториите за публично прилагане, включително създаване на нови или възобновяване на съществуващи паркови и култивиран уреди с дълготраен резултат.

Награждаването на класираните участници ще се извърши на 9 май. Община Разград ще обезпечи безвъзмездни материали /найлонови чували и ръкавици/ и профилирана техника за превозване на боклуци , събрани от териториите за публично прилагане в обитаемоте места – междублокови пространства, паркове, градини, сервитути на пътни артерии. Заявки за материали и техника ще се одобряват в Община Разград тел: 084 /618 186 .

За най-малките участници в акцията от 09:00 часа на 20 април в Разград ще се организира Акция „ Бонбони за боклук “ , като за всеки събран боклук ще се даде торбичка с лакомства на следните места: в ж.к. „ Орел ”до постройката на Община Разград; в градинката до хотел „ Централ ” и в градинката до обръщалото в кв. „ Абритус “ /Водна централа/.

В интервала от 8 до 21 април в часовия период от 08:00 до 16:00 часа операторът на Регионално депо-Разград ще провежда и обезпечи за участниците в акцията безплатен банкет на боклуци, събрани от териториите за публично прилагане в обитаемоте места.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР