В понеделник ще бъде облачно. В източната половина от страната

...
В понеделник ще бъде облачно. В източната половина от страната
Коментари Харесай

Време: Оранжев код за силен вятър и снеговалежи в 3 области, в 12 области - жълт код

В понеделник ще бъде облачно. В източната половина от страната и в планините преваляванията ще продължат и там на доста места към момента ще са обилни. В Западна България последователно ще отслабват, в множеството места и краткотрайно ще спрат. Ще духа сдържан, в Източна България мощен север-североизточен вятър; там остават изискванията за виелици и навявания. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, в София към минус 2°. Максималните ще са сред 1° и 6°, в София към 1°. 

Жълт код за мощен вятър и снеговалежи е разгласен в областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. 

Оранжев код за силен вятър и снеговалежи е в действие за областите Добрич, Варна и Бургас. 

В планините ще бъде облачно с значителни снеговалежи. Ще духа мощен североизточен вятър и ще има условия за виелици и навявания; след обяд в масивите от Западна България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 3°, а на 2000 метра - към минус 9°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност. Вечерта ще стартират превалявания от дъжд, които през нощта против понеделник по северното крайбрежие ще минават и в сняг. Ще духа мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода ще е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 07:05 часа и залязва в 18:13 часа. Продължителността на деня е 11 часа и 8 минути.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР