В понеделник Сенатът на САЩ отхвърли изменение на законопроекта за

...
В понеделник Сенатът на САЩ отхвърли изменение на законопроекта за
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ блокира предложение за промяна на крипто регулацията


В понеделник Сенатът на Съединени американски щати отхвърли изменение на законопроекта за инфраструктурата, която имаше за цел да ограничи обсега на регулирането на криптовалутите.

Законопроектът изисква от бизнеса да регистрира крипто преводи, в случай че те са по-големи от 10 000 $, до момента в който двупартийната му смяна се стреми да ограничи обсега на законопроекта.

Изменението беше блокирано от самостоятелния сенатор Бърни Сандърс, откакто беше утвърдено от министъра на финансите Джанет Йелън.

Самият законопроектът за инфраструктурата е на път да бъде признат от Сената във вторник.

Междувременно изпълнителният шеф на AMC Entertainment Holdings Inc. Адам Арон съобщи, че киносалоните на компанията ще стартират до края на годината да одобряват биткойн като метод за заплащане на билети. Арон добави, че криптовалутата ще бъде призната за онлайн покупки на всички местоположения на компанията в Съединени американски щати.

Веригата киносалони е поредна компания, която стартира да приема заплащания посредством биткойн. В началото на годината Tesla разгласи, че главната криптовалута може да се употребява като метод на заплащане на създаваните от нея електрически автомобили, макар че по-късно спря краткотрайно осъществяването на това решението.

Компанията WeWork одобри редица криптовалути като метод на заплащане, до момента в който eBay и PayPal изследваха варианти, които биха разрешили преводи с криптовалути.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР