В понеделник Русия изстреля нов залп от ракети срещу Украйна,

...
В понеделник Русия изстреля нов залп от ракети срещу Украйна,
Коментари Харесай

Нови руски въздушни удари срещу Украйна, Одеса остана без ток и вода

В понеделник Русия изстреля нов залп от ракети против Украйна, което накара хората да се насочат към бомбоубежищата в цялата страна, до момента в който противовъздушната защита влезе в деяние, оповестяват Ройтерс и БНР.

Сирените за въздушна паника завиха в столицата Киев поради това, което украински публични лица описаха като нова вълна от съветски ракетни удари след началото на нашествието на 24 февруари.

Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на президентската канцелария на Украйна, заяви, че съветските сили са направили няколко ракетни офанзиви в цялата страна. Говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат удостовери офанзивите в голям брой региони, като предизвести, че може да бъде нанесена нова вълна от въздушни удари в идващите часове.

Няма незабавна информация за вреди или жертви, само че публични лица, представени от украинските медии, споделиха, че детонации могат да бъдат чути над главите им в някои региони, защото системите за противовъздушна защита са влезнали в деяние.

Съобщава се за ракетни удари в столицата Киев, в Сумска област, Николаев и Одеса, съгласно локалните управляващи, като в редица региони има сигнали за въздушна паника.

В Одеска област се чуват гърмежи. Жителите на региона са призовани мигновено да се отдръпват в укритията. Заради обстрелите в Одеса са спрени токът и водата. По града са изстреляни няколко ракети, включиелно и от акваторията на Черно море.

В обществените мрежи локалните поданици пишат и за прекъсване на отоплението. Има и непотвърдена информация за пожар в един от регионите на Одеса. Под обстрел е и прилежащата Николаевска област.

В Черкаска област спешно е изключено електроподаването. В Запорожка област има няколко гърмежа, оповестява се за починали и ранени, предава организация УНИАН.

Ръководителят на администрацията на украинския президент Андрий Ермак посъветва сънародниците си да останат в бомбоубежищата.

" Не подценявайте предизвестията за въздушна паника, ние ще отвърнем на удара “, написа Ермак в своя Telegram Channel.

Руските сили все по-често се насочват към украински енергийни уреди през последните седмици, причинявайки огромни спирания на електрозахранването с настъпването на зимата, защото Москва се сблъсква с неуспехи на бойното поле.

Украйна преди малко се беше завърнала в понеделник към плануваните спирания на електрозахранването, вместо към спешните спирания, откакто претърпя огромни съветски ракетни удари на 23 ноември, най-лошите офанзиви против енергийната инфраструктура, почнали от началото на октомври, отбелязва Ройтерс.

Новите съветски въздушни удари съответстват с прелюдия от Запада таван върху цените на съветския нефт по море.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР