В понеделник президентът Джо Байдън ще предприеме стъпки за контролиране

...
В понеделник президентът Джо Байдън ще предприеме стъпки за контролиране
Коментари Харесай

Байдън подписва изпълнителна заповед за стимулиране на вътрешното производство

В понеделник президентът Джо Байдън ще предприеме стъпки за управление на покупателната дарба на държавното управление на Съединените щати, което е най-големият независим покупател в света, за увеличение на вътрешното произвеждане и основаване на пазари за нови технологии, сподели почитан чиновник в нова администрация на Белия дом, оповестяват Ройтерс и други медии.

Байдън ще подпише изпълнителна заповед, целяща да затвори налични "вратички " в съществуващата стратегия "Купувай американското ", която стратегия структурира 600 милиарда $ артикули и услуги, купувани от федералното държавно управление всяка година, правейки я посредством новия декрет по-прозрачна и по-контролирана, съобщи БНР.

"Президентът има вяра, че можем да възстановим жизнеността на американското произвеждане и нашата индустриална мощ. Голяма част от това е концентрирано към концепцията, че когато използваме пари на данъкоплатците за възобновяване на Америка, купуваме американски артикули и услуги и поддържаме американски работни места ", съобщи служителят.

Според медийните информации указът на президента ще затвори налични малки врати в програмата и ще добави опцията Службата за ръководство и бюджет да я управлява.

Увеличаване на Съединени американски щати произвеждане, което беше централен принцип по време на президентската акция на Байдън, се оказа притеснително предизвикателство за предходните администрации, в това число за тази на някогашния президент Доналд Тръмп.

По-ниските заплати и по-слабите екологични стандарти провокираха приключването на основни индустриални благоприятни условия в посока Китай и други страни през последните десетилетия, в това число здравно съоръжение, което докара до сериозни пропуски, открити по време на пандемията от Covid-19, отбелязва Ройтерс.

Китай изпревари Съединените щати като водещ производител в света през 2010 година и беше виновен за 28% от международното произвеждане през 2018 година, сочат данните на Организация на обединените нации. Възстановяването на сериозни вериги за доставки и създаването на нови е от решаващо значение за икономическия напредък на Съединени американски щати напредък, показва комерсиалните специалисти.

Търговският недостиг на Съединени американски щати набъбна до 68 милиарда $ през ноември предходната година, най-високото равнище от 14 години насам, до момента в който бизнесът се мъчеше да запълни рафтовете с задгранични артикули и да достави локалните заводи, разчитащи на непознати елементи, компенсирайки растежа на износа.

"САЩ харчат към 600 милиарда $ годишно за контракти и това са пари, които могат също по този начин да послужат за стимулиране на съживяването на нашата индустриална мощ и да оказват помощ за основаването на пазари за нови технологии “, сподели служителят от Беия дом.

Очакваната изпълнителна заповед на Байдън насочва федералните организации да преоценят прага, употребен за установяване на американското наличие, с цел да се попречи на фирмите да купуват най-вече вносни артикули, създадени в чужбина, и да ги продават като създадени в Съединени американски щати, откакто са създали единствено незначителни промени в тях.

Според медийни информации указът на Байдън ще дефинира краен период от 180 дни за регулаторите да завършват измененията, откакто бъдат препоръчани, като в същото време се поръчва построяването на нов уеб страница, с цел да се обезпечи бистрота по отношение на всички предоставени отводи. Неназованият държавен представител не уточни съответни нови процентни прагове за американското наличие в стоките, казвайки, че те ще бъдат избрани вследствие на процеса, който ще започва в понеделник.

Този ход е част от по-всеобхватен опит на Джо Байдън да даде подтик за повишение на заплатите, основаване на повече работни места и подсилване на вериги за доставки в Съединени американски щати, уточни служителят, представен от Ройтерс.

"Той не приема концепция, че автоматизацията и глобализацията значат, че не можем да имаме добре платени работни места тук, в Америка ", добави той.

Предизвикателството при закупуването на повече създадени в Съединени американски щати артикули частично е отражение на ерозията на доста съществени промишлености. Основен американски търговци на дребно, в това число Wal-Mart, стартираха известни акции "Поизведено в Америка ", единствено с цел да "ухажват " по-късно задгранични производители, с цел да получат мечтаните от тях потребителите артикули. През 2015 година огромния търговец на дребно беше изправен пред следствие от страна на Федералната комерсиална комисия за етикетиране на артикули, които са създадени единствено отчасти в страната.

На въпрос дали заповедта ще се преглежда като протекционистка, длъжностното лице сподели, че тя е изцяло в сходство с задължения на Съединени американски щати във връзка с Световната комерсиална организация. Белият дом се надява да работи с търговски сътрудници за модернизиране на световните правила, сподели още той.

Процесът, започващ в понеделник, "ще подсигурява, че ще използваме бъдещи доставки по метод, който в действителност построява вътрешен потенциал, изключително в тези области, в които имаме остри стопански потребности или които съставляват накърнимост за националната сигурност ", уточни американският чиновник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР