В понеделник PayPal пусна подкрепена с щатски долари стабилна монета,

...
В понеделник PayPal пусна подкрепена с щатски долари стабилна монета,
Коментари Харесай

PayPal официално стартира стабилната си монета

В понеделник PayPal пусна подкрепена с щатски долари постоянна монета, което най-новото допълнение към пакета от крипто услуги на компанията. Това е първият сходен ход от страна на огромна американска финансова институция.

PayPal показа нова разработка, обвързвана с консолидираното на стабилната монета PYUSD в своята платформа. За разлика от други криптовалути, PYUSD е проектирана да поддържа непрекъсната стойност, отразяваща щатския $, и ще бъде обезпечена с активи като парични еквиваленти и краткосрочни държавни скъпи бумаги.

PYUSD има неповторимата характерност да може да се обменя за щатски долари при поискване, като в същото време е конвертируема в разнообразни други криптовалути, налични посредством мрежата на PayPal.

Тази универсална валута е предопределена за улеснение на покупките и транзакциите и се чака да бъде интегрирана във Venmo – известно приложение за разплащания, благосъстоятелност на PayPal. Тази интеграция в последна сметка ще даде опция на потребителите безпроблемно да трансферират своите токени сред портфейлите на PayPal и Venmo.

Историята на PayPal с криптовалутите стартира през 2020 година, когато компанията вкара опцията потребителите да купуват, продават и съхраняват главните криптовалути като Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш и Лайткойн. Впоследствие, през юни 2022 година, платформата разшири услугите си, с цел да разреши на потребителите да трансферират криптовалути към външни портфейли. Сега, с въвеждането на PYUSD, PayPal диверсифицира в допълнение своите крипто оферти.

Важно е да се означи, че цената на PYUSD няма да бъде лимитирана само до обвързаността му с щатския $. Стабилната монета ще работи като канал към разнообразни други криптовалути в границите на обширната мрежа на PayPal, като се чака тези активи също да бъдат конвертируеми в щатски долари посредством Venmo.

Paxos Trust Company дава отговор за издаването на PYUSD, както е посочено в формалното известие за пресата. През идващите седмици клиентите на PayPal могат да чакат опцията да трансферират, изпращат, употребяват за покупки или да обръщат своите притежания в PYUSD. Това бележи забележителна стъпка в пътя на PayPal към крипто бранша, като вкарва по-голяма непоклатимост и досегаемост в света на цифровите активи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР