В понеделник Евгений Балицки, ръководител на руската окупационна администрацията на

...
В понеделник Евгений Балицки, ръководител на руската окупационна администрацията на
Коментари Харесай

В Запорожка област разпоредиха провеждане на референдум за присъединяване към Русия

В понеделник Евгений Балицки, началник на съветската окупационна администрацията на Запорожка област, настояща в следената от Русия част на региона, подписа декрет за подготовката за референдум за " обединяване с Русия ", осведоми Руската работа на Би Би Си.

" Запорожката земя вечно напуща Украйна. Запорожката област е поела курс към обединяване с Русия и няма да има връщане обратно ", сподели по-рано Владимир Рогов, който е член на основния съвет в тази администрация.

Подготовката за сходен референдум тече от дълго време в окупираната от съветските войски част на района, която не включва регионалния център - град Запорожие.

На 23 юли на територията, следена от Русия, стартира образуването на изборна комисия за провеждането на този референдум. За задачата окупационните управляващи ще изискат помощ от Централната изборна комисия на Руската федерация.

Самият референдум би трябвало да се организира през есента, само че съответна дата не е оповестена.

В постоянното си вечерно послание украинският президент Володимир Зеленски сподели, че сходни референдуми ще значат завършек на всевъзможни договаряния с Русия.

" Ако окупаторите следват (пътя) на тези псевдореферендуми, тогава те ще затворят за себе си всякаква опция за договаряния с Украйна и свободния свят, от които съветската страна несъмнено ще се нуждае в един миг ", сподели Зеленски, представен от УНИАН.

Руските окупационни управляващи не престават да се приготвят за референдумa и в Херсонска област и подхващат ограничения за демонстриране на поддръжка за съветския надзор над окупираните територии.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР