В понеделник Евгений Балицки, ръководител на руската окупационна администрацията на

...
В понеделник Евгений Балицки, ръководител на руската окупационна администрацията на
Коментари Харесай

В Запорожка област разпоредиха провеждане на референдум за присъединяване към Русия

В понеделник Евгений Балицки, началник на съветската окупационна администрацията на Запорожка област, настояща в следената от Русия част на региона, подписа декрет за подготовката за референдум за " обединяване с Русия " , осведоми Руската работа на Би Би Си.

" Запорожката земя вечно напуща Украйна . Запорожката област е поела курс към обединяване с Русия и няма да има връщане обратно ", сподели по-рано Владимир Рогов, който е член на основния съвет в тази администрация.

Подготовката за сходен референдум в окупираната от съветските войски част на района, която не включва регионалния център - град Запорожие .

На 23 юли на територията, следена от Русия, стартира образуването на изборна комисия за провеждането на този референдум. За задачата окупационните управляващи ще изискат помощ от Централната изборна комисия на Руската федерация .

Самият референдум би трябвало да се организира през есента, само че съответна дата не е оповестена .

В украинският президент Володимир Зеленски сподели, че сходни референдуми ще значат завършек на всевъзможни договаряния с Русия.

" Ако окупаторите следват (пътя) на тези псевдореферендуми, тогава те ще затворят за себе си всякаква опция за договаряния с Украйна и свободния свят , от които съветската страна несъмнено ще се нуждае в един миг ", сподели Зеленски, представен от УНИАН.
 ISW: Русия форсира провеждането на референдуми в окупираните територии
ISW: Русия форсира провеждането на референдуми в окупираните територии

Руските окупационни управляващи водят дейна акция за анексиране

Руските окупационни управляващи и подхващат ограничения за демонстриране на поддръжка за съветския надзор над окупираните територии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР