В понеделник е изпитът по БЕЛ, на който учениците ще

...
В понеделник е изпитът по БЕЛ, на който учениците ще
Коментари Харесай

МОН: Над 55 хиляди четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване

В понеделник е изпитът по БЕЛ, на който учениците ще вземат решение писмен тест в границите на 60 минути. За деца със специфични просветителни потребности са планувани 30 минути повече.

И тази година пробата по български език и литература включва диктовка, записана на аудиофайл, езикови задания с избираем отговор, текст за четене с схващане и тестови задания към него, както и речева задача с креативен темперамент, изискваща свободен отговор. 

 

Изпитът по математика е във вторник, 30 май. Както и в предходни години пробата е от 25 задания, от които 18 с избираем отговор, пет с къс свободен отговор, една задача с уголемен свободен отговор и една текстова задача с три подусловия.

 

Изпитите стартират в 10:00 ч., а учениците би трябвало да са по местата си в залата не по-късно от 9:45 ч. Те би трябвало да пишат с писалка с черен цвят, а на изпита по математика могат да се употребяват линия, пергел и триъгълник.

 

Оценките от националното външно оценяване в края на четвърти клас са в точки и се вписват в удостоверението за приключен начален стадий на главно обучение.

 

Максималният брой точки на всеки изпит е 100.

 

Резултатите ще бъдат оповестени до 9 юни
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР