В понеделник Джанет Йелън, министърът на финансите на САЩ, отбеляза,

...
В понеделник Джанет Йелън, министърът на финансите на САЩ, отбеляза,
Коментари Харесай

САЩ може да изпаднат в неплатежоспособност до 7 дни

В понеделник Джанет Йелън, министърът на финансите на Съединени американски щати, означи, че Съединени американски щати може да срещнат компликации при осъществяването на финансовите си отговорности още на 1 юни.

Това изказване оказва напън както върху Белия дом, по този начин и върху водачите на Конгреса, които вземат участие в договарянията по отношение на лимита на държавния дълг.

Йелън предизвести, че финансовото състояние на страната остава нестабилно, като съобщи, че е доста евентуално Съединените щати да изчерпят средствата си до началото на юни. Това изявление се разграничава от предходните ѝ известия, в които този период се определяше като “ “.

Тя съобщи:

В предходното си писмо, оповестено преди седмица, Йелън призна опцията за неточности в оценките си заради непредвидимия темперамент на данъчните доходи на държавното управление.

Тя съобщи, че действителното привършване на изключителните ограничения, които се ползват за отсрочване на банкрута, може да настъпи няколко дни или седмици по-късно.

В понеделник Йелън не уточни съществуването на в допълнение време и насочи предизвестие, че неповишаването на лимита на дълга ще има пагубни последствия за стопанската система.

Паричните запаси на страната бързо се изчерпват. В неделя Йелън отхвърли всевъзможни очаквания, че изключителните ограничения, които употребява, с цел да отсрочи банкрута, ще бъдат задоволителни за поддържане на естествената работа на държавното управление след средата на юни.

Републиканците отхвърлиха да покачат лимита на дълга, без да вкарат съкращения на разноските, което принуди демократите да стартират договаряния, с цел да предотвратят банкрут, който може да провокира криза и финансова рецесия.

Двете страни не престават да се разминават доста по основни въпроси, като да вземем за пример рестриктивните мерки на федералните разноски, условията за работа за някои получатели на федерални помощи за битка с бедността и финансирането на Службата за вътрешни доходи за битка с укриването на налози от физически и юридически лица с високи приходи.

През уикенда министърът на финансите съобщи, че неуспехът да се увеличи лимитът на дълга ще принуди държавното управление да вземе сложни решения по отношение на осъществяването на финансовите задължения на страната.

Възможно е да настъпят разстройства в изплащането на компенсации на пенсионери и ветерани, а произлизащата от това неустановеност може да докара до внезапно повишение на лихвените проценти и спад в цените на акциите.

Администрацията на Байдън омаловажи концепцията за заобикаляне на лимита на дълга, като се базира на 14-ата корекция, която утвърждава валидността на американския дълг.

Въпреки че правните съветници на администрацията са проучили тази опция, формалните лица считат, че евентуалните правни провокации и неустановеност биха нарушили финансовите пазари.

Според Йелън не може да има допустими резултати, в случай че таванът на дълга не бъде нараснал.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР