В понеделник бившият премиер Бойко Борисов, който изкара 24 часа

...
В понеделник бившият премиер Бойко Борисов, който изкара 24 часа
Коментари Харесай

Бойко Борисов сезира прокуратурата срещу премиера

В понеделник някогашният министър председател Бойко Борисов, който изкара 24 часа в ареста, преди да бъде пуснат без обвиняване през вчерашния ден вечерта, ще сезира прокуратурата против министър-председателя Кирил Петков. Това сподели юристът на Борисов Менко Менков пред bTV. Жалбата на Борисов ще е за това, че Петков е направил длъжностно закононарушение към ареста му, стана ясно от думите на юриста.

Според Менков конференцията, която Петков и вътрешният министър Бойко Рашков дадоха малко преди среднощ през вчерашния ден е била " абсурден метод да представиш пред медиите доказателства за личната си незаконна активност ". Менков изясни, че проверяващите служители на реда са самостоятелни и даже директните им началници не могат да им дават никакви инструкции. А по време на брифинга нощес Рашков е споделил, че проверяващите служители на реда чакат на втория етаж в Министерския съвет.

Рашков и Петков нямат пълномощия да дават инструкции, продължи юристът. Според него в кабинета на министър-председателя е имало среща сред него, вицепремиера Асен Василев и вътрешния министър Бойко Рашков с всички проверяващи служители на реда, работили по този случай. Те са давали инструкции и са се чудили какво да вършат, че да бъде арестуван Борисов, твърди Менков. Според него такава среща е имало, тъй като Петков не отрекъл за нея.
Менков назова клиента си " икона " и съобщи, че той в никакъв случай не си е разрешавал такова нещо, пропускайки по какъв начин Борисов всяка седмица събираше на оперативка основния прокурор, тогава Сотир Цацаров, и шефове на служби.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР