В понеделник Apple обяви iOS 17 с широк набор от

...
В понеделник Apple обяви iOS 17 с широк набор от
Коментари Харесай

iOS 17 за iPhone ще бъде пусната по-късно тази година с тези 12 нови функции

В понеделник Apple разгласи iOS 17 с необятен набор от нови функционалности за iPhone. Актуализацията към този момент е налична в бета версия за разработчиците на Apple, а обществената бета версия ще бъде пусната през юли. iOS 17 ще бъде пусната публично по-късно тази година за iPhone XS и по-нови модели.

По-долу сме показали 12 основни функционалности, които ще се появят в iPhone с iOS 17. Някои функционалности, като да вземем за пример приложението Journal, ще се появят по-късно тази година.

StandBy

Според Apple StandBy е нов аспект на цялостен екран, който дава информация, която може да се преглежда от разстояние, когато iPhone е встрани и се зарежда. Персонализираният интерфейс може да демонстрира часовник в разнообразни стилове, календар, обичани фотоси, прогноза за времето, контроли за възпроизвеждане на музика, уиджети и други

StandBy е предопределен за iPhone, който се зарежда на нощно шкафче, кухненски плот или бюро, и поддържа Live Activities, Siri, входящи повиквания и по-големи вести. Функцията работи и с непрекъснато включения екран на iPhone 14 Pro.

Contact Posters

iOS 17 разрешава на потребителите да основават персонализиран афиш за контакти, който се появява по време на входящо телефонно позвъняване на iPhone на различен човек. Плакатът може да включва фотография или Memoji, а шрифтът и цветът на фона също могат да бъдат персонализирани. Функцията е налична във вграденото приложение „ Телефон “ и ще бъде налична и за приложения за диалози от трети страни.

NameDrop

NameDrop разрешава на потребителите елементарно да споделят информация за контакт, като приближат своите iPhone-и. Двете лица могат да изберат съответните телефонни номера или имейл адреси, които желаят да споделят, както и да споделят своите плакати за контакти.

Live Voicemail

Гласовата поща онлайн обезпечава транскрипция в действително време на екрана, когато някой остави гласова поща. Ако потребителят счита, че гласовата поща е значима, той може да одобри позвъняването, до момента в който обаждащият се оставя известието си. Apple споделя, че позвъняванията, разпознати като спам от операторите, не се транскрибират и вместо това неотложно се отхвърлят.

Плъзгане за отговор в Съобщения

В приложението Съобщения потребителите към този момент могат да плъзнат надясно върху всяко известие, с цел да изпратят вграден отговор.

Интерактивни уиджети

Интерактивните уиджети към този момент са налични в iPhone на началния екран, екрана при заключване и в новия аспект StandBy. Apple даде някои образци защо могат да се употребяват интерактивните джаджи, в това число за маркиране на увещание като изпълнено, за стартиране или прекъсване на пауза на ария или подкаст и за ръководство на аксесоари в приложението Home, а през идващите месеци ще има още доста благоприятни условия, защото приложенията на трети страни ще бъдат обновени с поддръжка. Досега уиджетите за началния екран предлагаха лимитирана функционалност, защото Apple не позволяваше на разработчиците да включват приплъзване, бутони или анимации.

Подобрена автокорекция

Apple твърди, че iOS 17 включва най-съвременен езиков модел за предсказание на думи, който доста ще усъвършенства автокорекцията в iPhone. Когато пишете, машинното образование на устройството ще поправя интелигентно грешките с по-голяма акуратност от всеки път. Освен това потребителите към този момент ще получават рекомендации за предсказание на текст в линия, до момента в който пишат, което разрешава да се прибавят думи или цели фрази, като се допре интервалът.

Автоматичната промяна има обновен дизайн в iOS 17, който за малко акцентира автоматизирано поправената дума. Докосването на подчертана дума разкрива истинската дума, която е въведена, което улеснява бързото връщане на смяната. Системата също по този начин ще научи навиците на потребителя за писане с течение на времето и ще заобикаля някои корекции, което съгласно шефа на софтуерното инженерство на Apple Крейг Федериги е предопределено за „ тези моменти, в които просто желаете да напишете дублираща дума “.

Приложение Journal

Според Apple напълно новото приложение Journal в iOS 17 ще разреши на потребителите на iPhone да водят собствен личен дневник. Приложението ще бъде пуснато по-късно тази година и ще дава персонализирани оферти въз основа на последните действия на устройството.

Apple Maps Офлайн

Apple Maps догонва основна функционалност на Гугъл Maps в iOS 17 с опцията за евакуиране на карти за офлайн потребление. Apple твърди, че потребителите могат да изтеглят съответна област от картата и да получат достъп до навигация завой по завой, да видят предстоящото време на идване, да намерят места и други, когато iPhone не е обвързван към клетъчна или Wi-Fi мрежа.

Чекмедже за стикери

Новото чекмедже за стикери в iOS 17 обезпечава достъп до всички стикери, в това число Live Stickers, емотикони, Memoji и пакети стикери за iMessage на едно място. Стикерите онлайн могат да се основават, като докоснете и задържите обект на фотография, да вземем за пример котка или куче.

„ Hey Siri “ е кратко на Siri

Apple опрости гласовата команда за извикване на Siri в iPhone и други устройства на Apple, в това число iPad, Mac, HomePod и най-новите AirPods Pro. Вместо „ Hey Siri “ потребителите към този момент могат просто да кажат „ Siri “, с цел да задействат гласовия помощник, и могат да задават няколко поредни команди, без да се постанова да споделят „ Siri “ още веднъж.

AirPlay в хотели

AirPlay скоро ще работи с поддържаните тв приемници в хотелските стаи. Потребителите ще могат да сканират QR код на тв приемника и да предават поточно видеоклипове, фотоси и музика от своя iPhone на тв приемника. Според Apple функционалността ще бъде налична в iOS 17 преди края на годината в определени хотели, като се стартира с хотелите от IHG Hotels & Resorts.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР