В помощ на женитеАспержите и броколите помагат при някои гинекологични

...
В помощ на женитеАспержите и броколите помагат при някои гинекологични
Коментари Харесай

Лещата има най-много фолиева киселина

В помощ на дамите
Аспержите и броколите оказват помощ при някои гинекологични болести

Фолиевата киселина (витамин B9) е незаместим участник във всички жизненоважни процеси в организма, от синтеза на хемоглобин до производството на хормони на щастието. Нормалното равнище на фолиева киселина е в основата на здравето на всяка бременна жена. Витамин В9 взе участие в образуването на централната нервна система на детето в утробата, обезпечава образуването на всички тъкани и органи на плода, взе участие в кръвообращението му.

Фолиевата киселина е нужна освен на тези, които се готвят да стават майки, само че и на всяка жена. Недостигът му нарушава работата на репродуктивната система: менструалният цикъл става неточен, настава хормонален дисбаланс, появяват се отмалялост и незаинтересованост, може да се развие меланхолия.

За да попълните запасите на витамин В9, е задоволително да включите в диетата си храни, богати на фолиева киселина.
Лещата е водач по наличие на В9. 100 грама артикул съдържа съвсем дневната потребност от този витамин. Само една чаша дневно може да обезпечи обикновено развиване на плода при бременна жена и оказва помощ за облекчение на признаците при тези, които страдат от гинекологични болести.

Лещата, като източник на високо наличие на фибри, има удобен резултат и върху храносмилането. Постоянната й консумация може да компенсира недостига на фосфор, мед и манган.

Поради извънредно ниското наличие на калории в аспержите (само 22 ккал на 100 г), те се избират на драго сърце и без боязън за фигурата от дами, които желаят да отслабнат без щета за тялото. Една порция от 100 г варени аспержи съдържа 67% от дневната доза фолиева киселина. В допълнение, витаминният и минерален състав на зелените филизи съдържа жизненоважни хранителни субстанции като витамини А, С, Е, калий, цинк и желязо.

Броколите могат да намалят холестерола, да поддържат обикновено кръвно налягане и даже да защищават от рак. Те обезпечават 100% от нуждата от витамин С и превъзхождат доста зеленчукови култури по наличие на бета-каротин. Поради обстоятелството, че броколите са богати на фолиева киселина, антиоксиданти и фибри, те оказват помощ за оправянето с доста женски болести, като дисфункция на яйчниците или хиперпролактенемия (повишен пролактин). 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР