В полунощ на Гергьовден всички контролно-пропускателни пунктове на входовете и

...
В полунощ на Гергьовден всички контролно-пропускателни пунктове на входовете и
Коментари Харесай

Паднаха всички КПП-та, за месец и половина са върнати над 230 хил. души

В среднощ на Гергьовден всички контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на регионалните градове бяха вдигнати, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Повече от месец и половина пътуването до огромните градове трябваше да е единствено с основателна причина и съпроводено със съответните документи. От среднощ бариерите са вдигнати със заповед на министъра на опазването на здравето.

От 21 март до момента са върнати над 230 000 жители, оповестиха от Пътна полиция на брифинг тази заран. Извършени са инспекции на 62 940 заявления. 3750 от лицата, които са заявили, че отиват на работа, в действителност нямат регистрирани трудови контракти, а 528 от тях са регистрирани като безработни.

Има 22 случая на жестоко нарушение на прелюдия режим, като неспазване на възбраната. Някои жители са пробвали да преминат без даже да стопират на КПП-тата. Други, откакто им е било разпоредено да се върнат, не са го създали. Всички от тях са открити и са формирани досъдебни производства.

Има случай в Габрово на мотоциклетист, който преминавайки през контролно-пропусквателен пункт без да понижи и да спре, е ритнал дежурния служител на реда и му е нанесъл междинна телесна щета. По-късно е открит и е арестуван.

Съставени са 21 215 актове за неспазване на въведените противоепидемични ограничения, като 16 305 от тях са за неносене на маски.

Карантина е била наложена на над 107 000 лица, сега дейните са близо 20 000.

Има спад на записаните закононарушения с към 20-25%, обявиха от Пътна полиция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР