В полунощ на 15 юли гласово съобщение от турския президент

...
В полунощ на 15 юли гласово съобщение от турския президент
Коментари Харесай

Ердоган достигна всички турци чрез мобилните им телефони

В среднощ на 15 юли гласово известие от турския президент Реджеп Ердоган бе получено от всички турски жители, които използваха телефоните си за позвънявания, предава AFP. След набирането на номер, вместо директна връзка, потребителите чували приветствие от президента за националния празник на „ демокрацията и единството “.
„ Като президент Ви приветствам на 15 юли - националният ден на демокрацията и единството, и поисквам на мъчениците благосклонност, а на героите здраве и благоденствие “, се споделя в известието.
„ Стига към този момент, чуваш го даже по телефона. Как може да има такава засегнатост, това е призрачен сън “, обезверено разяснява опозиционният народен представител Айкут Ердогду.
От „ най-големия мобилен оператор " Turkcell “ оповестиха, че от 15 юли клиентите им ще получат 1 гигабайт в допълнение интернет по случай празненствата за успеха над преврата.
Междувременно Ердоган разгласи за следващ път, че Народното събрание на страната може да се съобрази с " волята на народа " и да утвърди връщането на смъртното наказване, особено поради участниците в проваления прелом. И назова опозиционния водач Кемал Кълъчдароглу „ страхливец “ след изаявлението му, че превратът е бил „ следен “. „ Някои настоятелно настояват, че превратът е бил следен. Опитват се да принизят славната опозиция на нашата нация. Това е безочливост и аморалност. Тази нация не трепери и не е страхлива като теб. Тази нация има храброст. Ти нямаш “, яростно съобщи Ердоган, до момента в който описваше по какъв начин Кълъчдароглу е напуснал летище „ Ататюрк “ в нощта на преврата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР