В получените от МВР документи за нарушенията при строителството на

...
В получените от МВР документи за нарушенията при строителството на
Коментари Харесай

Прокуратурата vs МВР за задържаните в акция „Хемус“

В получените от Министерство на вътрешните работи документи за нарушаванията при строителството на автомагистрала „ Хемус “ не се съдържат заповеди за задържане лица, оповестиха от прокуратурата след днешния брифинг на Министерство на вътрешните работи и ред институции по случая. Това провокира процесуална дискусия сред министерството и държавното обвиняване.

От известието на Прокуратура на Република България се схваща, че прокурорите са разбрали за досъдебното произвеждане от факс от ГДБОП, като дежурен обвинител неотложно е внесъл в Софийски градски съд (СГС) претенции за одобрение на протоколите за осъществените дейности по необходимост, ведно с материалите по делото. Там не е имало заповеди за 24-часово задържане по Закона на Министерство на вътрешните работи.

„ С оглед изнесени изказвания на брифинг, проведен от Министерство на вътрешните работи, за вероятно осъществени закононарушения от общ темперамент, наблюдаващите прокурори ще укажат на проверяващите органи да приложат доказателства в тази тенденция, които все още на входиране на материалите по досъдебното произвеждане в СГП не са налични “, пишат от прокуратурата.

Минути по-късно от Министерство на вътрешните работи дадоха отговор – в докладваните материали липсват заповеди за арестуваните над дузина лица, защото заповедите за задържане по ЗМВР към момента са били дейни и не касаят настояването за утвърждение на протоколите по процесуално-следствените дейности.

„ Екземплярите от заповедите се съхраняват в ГДБОП и ще бъдат приложени. При отчет на събраните материали по досъдебното произвеждане (ДП) на дежурен прокурор при СГП, същият е декларирал, че ще бъдат повдигнати обвинявания на отговорни лица, откакто изиска публично откриване на банкова загадка и бъде направена съдебно-счетоводна експертиза по формираното към този момент Директива за птиците “, допълват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР