В полицията има получена оперативна информация, че определена политическа формация

...
В полицията има получена оперативна информация, че определена политическа формация
Коментари Харесай

Полицията: Имаме сигнал за блокада на границата в деня на во...

В полицията има получена оперативна информация, че избрана политическа групировка готви обсада на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево в деня на парламентарния избор тази неделя. Това удостовери през днешния ден след репортерски въпрос шефът на ОДМВР-Хасково старши комисар Венцислав Кирчев.

" Официално няма няма подадено заявление и позволение за провеждането на такова мероприятие. При потребност обаче сме подготвени да обезпечим реда на границата ", добави Кирчев. Той удостовери също, че в полезрението на органите на реда за пазаруване на гласове са попаднали и претенденти за депутати. Той обаче отхвърли да навлезе допълнително конкретика.

" ​Проверяваме и извънредно висок брой на подадени заявки за гласоподаване в преносими изборни секции в общините Стамболово и Минерални бани ", заяви още старши комисарят.

" Подадените заявки там са общо 798. Това е два пъти повече спрямо тези за предходния избор на 4 април. Има данни за закононарушения, само че за момента няма арестувани ", ​коментира Кирчев. ​Служителите на реда установили, че част от лицата, от чието име са подадени тези заявки, са в чужбина. В други случаи става дума за медицински бележки, които не са от ТЕЛК или НЕЛК и визират болести като високо кръвно или диабет да вземем за пример, които не са спънка гласоподавателят да отиде до урната.

" Крайната цел ​е да се гласоподава с хартиена бюлетина.Тези случаи към този момент са докладвани на прокуратурата и се чака изговаряне от тяхна страна ", изясни още ​шефът на ОДМВР.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР